Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy!
Mój Jubilat 2 - Wersja do druku

+- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl)
+-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207)
+--- Dział: Nasze rowery Romet - Użytkowe i turystyczne (/forumdisplay.php?fid=208)
+--- Wątek: Mój Jubilat 2 (/showthread.php?tid=55767)

Mój Jubilat 2 - SP45111 - Dzisiaj 15:40:48

Panie i Panowie, przedstawiam wam mojego jubilata 2 z 97' roku. Jubilat znalazł się w moich rękach za 80 cebulionów, od zakupu został w nim zrobiony układ hamulcowy (w sumie nie wiem po co go robiłem bo zrobiłem nim 30 km i zacząłem kompletny remont ale to co pohamował to jego :P) Jubilat jako fabryczny kolor miał fioletowy metalik od którego dostawałem odruchu wymiotnego a jeszcze żeby było mało to na tym była machnięta pędzlem warstwa czarnej farby, jak ja to mówię, walnięte na "picasso". Rower dzisiaj został oczyszczony do gołej blachy i pewnie dzisiaj wleci podkład a może nawet pierwsza warstwa farby. Kolor jaki wybrałem to F388 "Zielony Szmaragd" bo widziałem nie raz że Jubilaty tak fabrycznie malowali. Stan blacharski z czego co dzisiaj zaobserwowałem jest nawet git. Przy zdzieraniu farby rdzawki pojawiały się bliżej supportu i na sztycy trochę ich było a poza tym wszystko ok. Propo sztycy, to farba na niej była nie do zdarcia, 50% czasu poświęconego na czyszczenie to było zdzieranie farby z ów sztycy, i to nie było tak że to tylko ta wcześniej wspomniana warstwa picasso nie, nie. Ten oczogwałcący fiolet był też tak grubo nałożony (może ta sztyca to tak naprawdę lufa z T-34?). Foty z projektu będę wstawiał jak coś się będzie w nim zmieniać (ale chyba raczej ich nie będzie bo nie mogę zuploadować większej foty niż 500 kb)