![]() |
|
12V po zapłonie w CDI - jest gdzieś w ogóle? - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Elektryka (/forumdisplay.php?fid=222) +--- Wątek: 12V po zapłonie w CDI - jest gdzieś w ogóle? (/showthread.php?tid=55721) |
12V po zapłonie w CDI - jest gdzieś w ogóle? - grissley - Dzisiaj 01:47:49 Panowie - podpowiedzcie, gdzie w instalacji CDI (Rakso) z akumulatorem szukać 12V po zapłonie. Chodzi mi o to, czy jest gdzieś miejsce w instalacji gdzie 12V pojawia się po włączeniu zapłonu po stacyjce. Najbardziej pasowałoby mi miejsce w schowku. Chcę wpiąć w instalację czujnik temperatury. Myślałem, żeby podłączyć go pod linię świateł, ale nie chcę kolejnych przewodów pchać do lampy, a tylko tam można się w tę linię wpiąć. Zostaje plus po zapłonie - ale doczytałem, że Ogara gasi się zwierając coś-tam stacyjką do masy, a nie rozłączając 12V, więc nie wiem, czy nie szukam czegoś co nie istnieje... |