![]() |
|
Zrywająca się śruba sprzęgła - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Zrywająca się śruba sprzęgła (/showthread.php?tid=55663) |
Zrywająca się śruba sprzęgła - Jakub.200 - Dzisiaj 11:37:20 Witam wszystkich mam problem ze swoim ogórkiem ze sprzęgłem. Ciągle trzeba dorabiać nową śrube od sprzęgła ( tą w prawym deklu ) bo ciągle mi się odkręca przez co klamka od sprzęgła jest luźna co z kolei prowadzi to tego że niema sprzęgła i śruba co jakieś 2/3 km mi się odkręca muszę ją dokręcać i po kilku takich razach zrywa mi się gwint na śrubie i muszę dawać nową śrube. Dodam tylko że oryginalną śrube wywaliłem i dałem zwyklą na klucz 10 oraz popychacz sprzęgła ciągle mi się mocno kręci bo śrube mi zjada. Obstawiam że śruba za miękka ale już sam nie wiem proszę o pomoc:? RE: Zrywająca się śruba sprzęgła - romek - Dzisiaj 14:01:04 Rozumiem że kontra tam jest założona ? |