Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy!
Romet ogar 200 strzela w gaznik i problem ze sprzęgłem - Wersja do druku

+- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl)
+-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221)
+--- Wątek: Romet ogar 200 strzela w gaznik i problem ze sprzęgłem (/showthread.php?tid=55619)

Romet ogar 200 strzela w gaznik i problem ze sprzęgłem - Jakub.200 - Wczoraj 20:28:50

Witam wszystkich mam problem ze swoim ogarkiem pierwszy problem to że od niedawna niema siły, strzela w gaznik, dusi sie i wolno sie rozpędza. Może zle wyregulowany gaznik ? Dodam tylko że ogar ma zapłon CDI oraz odblokowany króciec.
Problem 2 polega na tym że ciągle mi się odkręca śruba od regulacji muszę ją ciągle dokręcać bo niema sprzęgła i coś piszczy w silniku może popychacze ? Ja śrube orginalną od regulacji zmieniłem na zwykłą śrube na klucz 10 ponieważ była zniszczona może to ma jakiś wpływ ? Prosze o pomoc

Romet ogar 200 strzela w gaznik i problem ze sprzęgłem - łogór 200 - Wczoraj 20:58:38

Sruba musi miec kontrę w postaci nakrętki,inaczej będzie sie ciagle odkręcała,oczywiście śruba jak najtwardsza 10.1 np

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

RE: Romet ogar 200 strzela w gaznik i problem ze sprzęgłem - Jakub.200 - Wczoraj 21:24:45

A co z problem z gaźnikiem ?

Romet ogar 200 strzela w gaznik i problem ze sprzęgłem - łogór 200 - Wczoraj 21:32:48

Jak strzela to zle ustawiony zaplon

RE: Romet ogar 200 strzela w gaznik i problem ze sprzęgłem - tomangelo - Wczoraj 21:33:33

Skoro strzela w gaźnik to zapłon za wczesny.

RE: Romet ogar 200 strzela w gaznik i problem ze sprzęgłem - Jakub.200 - Wczoraj 21:34:28

(Wczoraj 20:58:38)łogór 200 napisał(a):  Sruba musi miec kontrę w postaci nakrętki,inaczej będzie sie ciagle odkręcała,oczywiście śruba jak najtwardsza 10.1 np

A co z piszczeniem może skończyła sie kulka między popychaczami ? Oraz co z tym problemem z gaźnikiem ?

RE: Romet ogar 200 strzela w gaznik i problem ze sprzęgłem - tomangelo - Wczoraj 21:37:00

Masz 2 wiadomości wyżej - zapłon do regulacji, bo teraz jest za wczesny i zapala mieszankę zanim tłok zamknie kanał ssący.

Romet ogar 200 strzela w gaznik i problem ze sprzęgłem - łogór 200 - Wczoraj 21:52:35

To sprawdź czy jest kulka i w jakim stanie,wyjmij długi popychacz potem jakiś namagnesowany srobokret albo mały magnesik włoz do walka zeby sie przyczepiła kulka a potem krotki popychacz

RE: Romet ogar 200 strzela w gaznik i problem ze sprzęgłem - Bob_Harley - Wczoraj 21:56:44

jak piszczy to wlej kapke oleju w kanał popychacza, ja tak mialem ze składałem wszystko i włożyłem suchy popychacz z kulką to piszczało a dalem pare kropel oleju i przestało, pewnie z czasem samo by przeszło ale zanim olej ze skrzyni sie dostanie to szybciej bedzie tak jak nadmieniłem