Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy!
Renault 5 - Wersja do druku

+- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl)
+-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22)
+--- Dział: Cztery kółka (/forumdisplay.php?fid=165)
+--- Wątek: Renault 5 (/showthread.php?tid=55586)

Renault 5 - zaz - Dzisiaj 00:50:10

Chciałbym przedstawić wam mojego klasyka. Jest to Renault 5 z 1989 roku. Od kilku lat marzyłem o klasyku i w końcu się udało. Na początku szukałem samochodu wschodniego Łada 2107, 2106, Samara, Trabant 1.1 i Skoda favorit oraz Wartburg 1.3 ale jak były fajne egzemplarze to były za daleko a jak się trafił gdzie bliżej to był do roboty myślałem też o autach zachodnich VW polo, golf 2 audi 80 Ford fiesta 2 Fiat Uno to też było ciężko znaleźć dobry egzemplarz. Pewnego razu jak dałem ogłoszenie na FB że szukam klasyka to odezwał się do mnie gość i zaproponował mi renault 5 a że był w moim województwie i Trójmieście to postanowiłem oglądać i kupić Samochód jest wyposaźony w silnik1.1 45 KM benzynowy na gaźniku z ręcznym ssaniem. Z wyposażenia mam ogrzewana tylna szybę, hak, radio, welurowa tapicerkę. W planach jest montaż obrotomierza i ogarnięcie szyb ponieważ linki od prowadnic nie działają może ktoś z was ma na sprzedaż obrotomierz to zapraszam do kontaktu. Pokaże wam trochę fotek samochodu.