Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy!
[Kadet] Biała karta Romet kadet - Wersja do druku

+- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl)
+-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Dział: Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=21)
+---- Dział: Romet Kadet (/forumdisplay.php?fid=138)
+---- Wątek: [Kadet] Biała karta Romet kadet (/showthread.php?tid=55561)

Biała karta Romet kadet - 1204 - Dzisiaj 02:38:17

cześć,
szukam osoby która podesłała by wypełnioną białą karte do rometa kadeta lub pomogła z zrobieniem jej ponieważ nie znalazłem nigdzie wypełnionej, a nie wiem jak to ugryżć.
chce zarejestrowac mojego kadeta na zółte bez niepotrzebnego płacenia u rzeczoznawcy

RE: Biała karta Romet kadet - romek - Dzisiaj 15:29:37

Mam takiego Kadeta ale karty Ci nie udostepnię dlatego że za nią zapłaciłem i zawiera dane wrażliwe. Ale chętnie pomogę, z czym masz problem ?

Nie wiem czy przejdzie bez opinii rzeczoznawcy, ponadto słyszałem że ostatnio trzeba jakiś jeszcze tam załącznik dać ale nie mogę tego znaleźć.

RE: Biała karta Romet kadet - 1204 - Dzisiaj 15:43:34

(Dzisiaj 15:29:37)romek napisał(a):  Mam takiego Kadeta ale karty Ci nie udostepnię dlatego że za nią zapłaciłem i zawiera dane wrażliwe. Ale chętnie pomogę, z czym masz problem ?

Nie wiem czy przejdzie bez opinii rzeczoznawcy, ponadto słyszałem że ostatnio trzeba jakiś jeszcze tam załącznik dać ale nie mogę tego znaleźć

nigdzie w prawie nie ma zapisu ze musi być coś od
rzeczoznawcy.
a jak nie chcą przyjąć bez opini to sie móówi żeby dali odmowe na papierze i miękną
Potrzebuje informacji na temat formatu i w jaki sposób zrobić już wypełnioną karte tzn jak ma wyglądac to na formacie A3 i jaka gramatura papieru by dobrze było.
w jakim województwie rejestrowałes?
Dziękuje za pomóc z góry

RE: Biała karta Romet kadet - romek - Dzisiaj 16:40:30

No niby nie ma wymogu ale prawdopodobnie dostaniesz odmowę że oni nie są w stanie bez opinii sami ocenić pojazdu albo że jest ich zbyt duzo czy coś. Rejestrowałem w warmińsko-mazurskim. Format A3 złożony na pół tak żeby była ,,laurka, książeczka". W środku dajesz luzem załaczniki (wkładki) A4 ze zdjęciami. Niektóre urzędy wymagają by były to zdjęcia wydrukowane i wklejone na papierze fotograficznym chyba 10x15. Jeśli chodzi o gramaturę karty jak i wkładki to po prostu brystol.

RE: Biała karta Romet kadet - 1204 - Dzisiaj 18:08:11

jak nie ma to nie ma,wtedy na papierze niech mi to dają i ja do wojewody z tym że bezpodstawnie odmówili ale z tego co sir dowiadywałem to miękną jak każesz wypisac odmowe i przyjmują po dyskusjach w drodze wyjątku

(Dzisiaj 16:40:30)romek napisał(a):  No niby nie ma wymogu ale prawdopodobnie dostaniesz odmowę że oni nie są w stanie bez opinii sami ocenić pojazdu albo że jest ich zbyt duzo czy coś. Rejestrowałem w warmińsko-mazurskim. Format A3 złożony na pół tak żeby była ,,laurka, książeczka". W środku dajesz luzem załaczniki (wkładki) A4 ze zdjęciami. Niektóre urzędy wymagają by były to zdjęcia wydrukowane i wklejone na papierze fotograficznym chyba 10x15. Jeśli chodzi o gramaturę karty jak i wkładki to po prostu brystol.

i super o to własnie mi chodziło bie wiedziałem jak to "zapakować" w tą A3,dzięki bardzo za pomoć,w razie dalszej pomocy śmiało moge pisać?

RE: Biała karta Romet kadet - romek - Dzisiaj 18:10:25

Tak pisz tutaj