![]() |
|
Klakson romet ogar 205 - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Elektryka (/forumdisplay.php?fid=222) +--- Wątek: Klakson romet ogar 205 (/showthread.php?tid=55538) |
Klakson romet ogar 205 - Merfix - Wczoraj 17:38:18 Witam moze mi ktoś wytłumaczyć jak mam podpiac orginalny klakson z ogara 205 z orginalna instalacja z 1988 roku bo nie rozumiem schematów jak mam od guzika podlaczyc mase jak jest przykrecony do ramy a z przelacznika wychodza trzy kable zielony , zółty , czerwony , czarny (chyba) ale napewno 4 i nie wiem jaki podpiac z przełacznika i z lampy moze mi ktos to wtylumaczyc prosto z góry dziekuje. RE: Klakson romet ogar 205 - romek - Wczoraj 18:50:24 Na klaksonie masz dwa złacza Na jedno obojętnie które stały plus od stacyjki (z kabla co idzie z silnika) Drugi do przelacznika na kierownice powinien mieć 4 złacza (trzy blisko siebie do świateł i jeden nieco z boku do klaksonu). W momencie nadciśnienia przycisku na ten kabel zostanie podana masa (z kierownicy). |