![]() |
Polo Lux 75 - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Nasze rowery Romet - Użytkowe i turystyczne (/forumdisplay.php?fid=208) +--- Wątek: Polo Lux 75 (/showthread.php?tid=55536) |
Polo Lux 75 - Wojtas29 - Dzisiaj 10:08:30 Witam wszystkich forumowiczy. W moje ręce całkiem nie dawno wpadł rower o którym marzyłem już od dawna-Romet Polo Lux. Początkowo miałem problem z identyfikacją rocznika, ale po konsultacji z nieco bardziej obeznanym w tym temacie znajomym udało mi się ustalić że to rocznik 75. Gdy go kupiłem, to właściwie oryginalna była tylko rama i kierownica, a rama była dwu krotnie malowana. Po jakimś czasie skrobania okazało się że w oryginale był zielony metalik, ale ten kolor został tylko w kilku miejscach więc, rama będzie malowana. Na ten moment kupiłem drugi rower na części do Polo luxa. Ten rower to Tyler beach cruiser z 75roku. Trochę szkoda mi go na części brać bo w pełni oryginalny jest ale Polo lux to jednak marzenie było. Na Tylera założę to co było na Polo lubię plus jakieś oryginalne części które znajdę. W sobotę przyjeżdża rama z lakierni i będzie robiony szablon i wlepy[attachment=23829][attachment=23829] ps. ta rama była tak pospawana w fabryce. nie wiem czy śmiać się czy płakać. Szczęścliwiw tyler jest też z 75'ego więc wszystko będzie sięzgadzać[attachment=23829] (Dzisiaj 10:08:30)Wojtas29 napisał(a): Witam wszystkich forumowiczy. |