![]() |
Problem ze sprzeglem - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Problem ze sprzeglem (/showthread.php?tid=55523) |
Problem ze sprzeglem - Bartecubi - 17-10-2025 19:16:08 Witam mam problem w zeszlym roku robilem remont caly silnika w zime na wiosne zlozylem od marca jezdzi i juz ni pamietam dokladnie kiedy zaczela mi sie kopka slizgac i coraz bardziej i coraz mocniej sprzeglo tlucze sie jak cholera i nie trzyma wolnych na biegu kiedy trzymam sprzeglo chodz chodzi i gasnie RE: Problem ze sprzeglem - romek - 17-10-2025 19:21:53 No co poradzić, jeśli robiłeś remont to będziesz w stanie zdjąć ta pokrywę i zobaczyć w jakim stanie są elementy np. tarcze RE: Problem ze sprzeglem - Bartecubi - 17-10-2025 19:26:49 No wlasnie patrzylem odrazu jak rylko uslyszalem ze cos tlucze to rozebralem i mialem zmielony frez na zabieraku sprzegla no wymienilem i nadal tlucze jutro zobacze rozbiore bo najbardzie to mnie ta slizgajaca kopka wkurza |