Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy!
Komar 2351 + wyjaśnienie opóźnienia testów LO - Wersja do druku

+- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl)
+-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Dział: Nasze Romety (/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Wątek: Komar 2351 + wyjaśnienie opóźnienia testów LO (/showthread.php?tid=55452)

Komar 2351 + wyjaśnienie opóźnienia testów LO - MacRoial - Dzisiaj 15:15:23

Witam ponownie! Podstawową rolą tego wątku jest zaprezentowanie Komara, którego kupiłem w częściach jakiś czas temu. Ostatnio został złożony sam Komar, jak i silnik S-38.

Komara poskładałem już dawno temu, ale sobie trochę poczekał w garażu na jego uruchomienie. Kiedy próbowałem go odpalać zaraz po remoncie, odpalałem go z pomocą szmatki nasączonej benzyną – wtedy odpalał zawsze. A kiedy koło miesiąca temu założyłem mu gaźnik, jak odpala, to tylko na chwilę i nie chce się wkręcać, więc najprawdopodobniej problem z gaźnikiem i dyszą główną.

Teraz będę chciał znowu z nim powalczyć. Zacznę od umycia gaźnika w myjce ultradźwiękowej, może to pomoże. Opisywał zmagania z Komarkiem będę pewnie tutaj, ale przejdźmy teraz do drugiej sprawy.

Kiedyś napisałem, że zrobię testy temperatury silnika zależnie od LO benzyny. Testy te bardzo się przeciągnęły Sad chociaż są w trakcie wykonywania. Kiedyś pisałem o Komarze 2350, na którym testowałem te zależności. Niestety z powodów prywatnych nie mam już dostępu do tego Komara, więc nie mogę przeprowadzić testów. Dopiero kiedy uruchomię tego Komara 2350, będę mógł przeprowadzić testy od początku Sad

Przepraszam że musicie tyle czekać na testy LO ale ten komar jest światełkiem w tunelu
I jeszcze kilka zdjęć komara nie są najlepsze bo nie mogłem go teraz wystawić z garażu
https://drive.google.com/drive/folders/1PxDxEoS-A1yA6C9b4NtYhnsmKzUb3PGU

RE: Komar 2351 + wyjaśnienie opóźnienia testów LO - romek - Dzisiaj 19:05:22

Komarz jak komarz stan słaby a liczbę oktanowa to skąd będziesz wiedział jaka jest ? Bo domyślam się że chodzi o rozrabianie benzyny z rozpuszczalnikiem, trawką i tak dalej

RE: Komar 2351 + wyjaśnienie opóźnienia testów LO - MacRoial - Dzisiaj 19:24:14

Zakładając że benzyna ekstrakcyjna ma OL koło 52-54 a ta ze stacji powinna mieć 98 to kiedy zwieszam 2,2L ekstrakcyjnej i 2,7L 98 to wyjdzie mi 4,9 L benzyny 78 i jeszcze doleje do tego 140 ml oleju. Jeżeli będzie faktycznie jakaś różnica a z tego co ustaliłem na poprzednim komarze faktycznie coś tam temperatura spada zależnie od paliwa to postaram się o dokładniejsze sprawdzenie LO.