![]() |
Komar 2351 + wyjaśnienie opóźnienia testów LO - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Nasze Romety (/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Komar 2351 + wyjaśnienie opóźnienia testów LO (/showthread.php?tid=55452) |
Komar 2351 + wyjaśnienie opóźnienia testów LO - MacRoial - Dzisiaj 15:15:23 Witam ponownie! Podstawową rolą tego wątku jest zaprezentowanie Komara, którego kupiłem w częściach jakiś czas temu. Ostatnio został złożony sam Komar, jak i silnik S-38. Komara poskładałem już dawno temu, ale sobie trochę poczekał w garażu na jego uruchomienie. Kiedy próbowałem go odpalać zaraz po remoncie, odpalałem go z pomocą szmatki nasączonej benzyną – wtedy odpalał zawsze. A kiedy koło miesiąca temu założyłem mu gaźnik, jak odpala, to tylko na chwilę i nie chce się wkręcać, więc najprawdopodobniej problem z gaźnikiem i dyszą główną. Teraz będę chciał znowu z nim powalczyć. Zacznę od umycia gaźnika w myjce ultradźwiękowej, może to pomoże. Opisywał zmagania z Komarkiem będę pewnie tutaj, ale przejdźmy teraz do drugiej sprawy. Kiedyś napisałem, że zrobię testy temperatury silnika zależnie od LO benzyny. Testy te bardzo się przeciągnęły ![]() ![]() Przepraszam że musicie tyle czekać na testy LO ale ten komar jest światełkiem w tunelu I jeszcze kilka zdjęć komara nie są najlepsze bo nie mogłem go teraz wystawić z garażu https://drive.google.com/drive/folders/1PxDxEoS-A1yA6C9b4NtYhnsmKzUb3PGU RE: Komar 2351 + wyjaśnienie opóźnienia testów LO - romek - Dzisiaj 19:05:22 Komarz jak komarz stan słaby a liczbę oktanowa to skąd będziesz wiedział jaka jest ? Bo domyślam się że chodzi o rozrabianie benzyny z rozpuszczalnikiem, trawką i tak dalej RE: Komar 2351 + wyjaśnienie opóźnienia testów LO - MacRoial - Dzisiaj 19:24:14 Zakładając że benzyna ekstrakcyjna ma OL koło 52-54 a ta ze stacji powinna mieć 98 to kiedy zwieszam 2,2L ekstrakcyjnej i 2,7L 98 to wyjdzie mi 4,9 L benzyny 78 i jeszcze doleje do tego 140 ml oleju. Jeżeli będzie faktycznie jakaś różnica a z tego co ustaliłem na poprzednim komarze faktycznie coś tam temperatura spada zależnie od paliwa to postaram się o dokładniejsze sprawdzenie LO. |