![]() |
Romet chodzi poprawnie przez 1 s a potem co 2 ruch tłoka ma zapłon - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Romet chodzi poprawnie przez 1 s a potem co 2 ruch tłoka ma zapłon (/showthread.php?tid=55432) |
Romet chodzi poprawnie przez 1 s a potem co 2 ruch tłoka ma zapłon - Klikzon - Wczoraj 12:43:51 Mam taki problem generalnie mój romet to złomek ale silnik ma kompreche odpalał dobrze i wydaje mi się że jest to problem albo Układu paliwowego albo Układu zapłonowego (wymieniałem cylinder niedawno) i generalnie jak odpalam na pych to odpala na 1s i chodzi normalnie a potem zapłon tak jak by był co 2 ruch tłoka sprawdzałem że iskrzenie iskry jest takie same ciągle a jak romet ma jechać to bez dodanego gazu albo z lekko dodanym gazem ale nie ma mocy tak że musze się odpychać często na płaskim Gaźnik Chiniol moteko Świeca iskra F75 (na ngk nie chce działać i romet jest przyzwyczajony do fajek z lat 80 90) Fajka ori Cewka Ori Kombensator z gmoto taiwan (jak wymieniałem na inny nie miał iskry) Kolanko wydechowe ma z 2-3 mm nagaru Nie mam powoli siły a jest ładna pogoda to bym sobie pojeździł RE: Romet chodzi poprawnie przez 1 s a potem co 2 ruch tłoka ma zapłon - Maka_91 - Wczoraj 23:08:42 Zapłon ustawiony? Przerwa na przerywaczu, wyprzedzenie, stan platynek. Iskrzy na platynkach? Soroboj na kilku kondensatorach. No i druga rzecz gaźnik. Chińskie to loteria. Najlepiej jakbyś mógł od kogoś jakiś sprawny wrzucic na próbę. Co to masz za gaźnik dokładnie. Moteko? Co to jest. Replika czegoś? |