![]() |
Romet 019 regeneracja wału, wymiana korbowodu. U kogo? - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Romet 019 regeneracja wału, wymiana korbowodu. U kogo? (/showthread.php?tid=55421) |
Romet 019 regeneracja wału, wymiana korbowodu. U kogo? - Maka_91 - Wczoraj 19:49:30 Siemka. Pomogli byście mi i doradzili gdzie dać wał od Rometa do regeneracji? Ktoś tutaj z forum się tym może zajmuje? Dałem kiedys do takiej .urwy z Gorzowa i zepsuł mi porządny wał. Mam na stanie coś z oryginalnych i coś współczesnego. Potrzebuję dać to do kogoś rzetelnego na wymianę tulejek, centrowanie wymianę korby. Chce coś mieć na zapas w razie W gotowego. Prosze o pomoc chłopaki. Kolejna sprawa korbowód. Te współczesne korby do Rometow dają radę? Wiem że tam sworzeń 16 ale mam jeden wal współczesny z takim czopem tyle, że na tulejce z mosiądzu a chciałbym albo igiełki albo chociaż tulejke z brązu. Dają radę te korbowody? Czy może od jakiejś derby, sendy podobno są takie. Rozstaw 90mm, czop 16, sworzeń 12. Powinno chyba pasować. Ktoś przerabiał taki temat? Jest sens? Silnik moc trochę podniesiona ale głównie poprzez lepszy gaźnik zapłon i poprawkach po fabryce - kanały, spasowanie plukow itp. Doradźcie coś jak możecie. RE: Romet 019 regeneracja wału, wymiana korbowodu. U kogo? - romek - Wczoraj 21:57:25 Hm jest taki gość z Odrzykonia co wysyłkowo szlifuje cylindry. Korzystałem parę razy i robota profesjonalna. Z tego co wiem robi też wały. Zadzwoń, zapytaj. Retro Szlif K. Malski, Odrzykoń +48 730 240 zero czterdziesci RE: Romet 019 regeneracja wału, wymiana korbowodu. U kogo? - Maka_91 - Wczoraj 22:22:47 Ok dzięki spróbuję. Mam pytanko bo na sklepie sklep pod wsk mają takie wały, opisane że polskie. Wodze ze są sygnowane jakimś znakiem firmy na przeciwwadze. Ktoś to brał? Romet 019 regeneracja wału, wymiana korbowodu. U kogo? - sbanys - Wczoraj 22:23:57 Robiłem wysyłkowo u niego 3 wały do WSK. Kontakt bardzo dobry. Robota pierwsza klasa. Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka |