Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy!
Brak chęci do życia motorynki - Wersja do druku

+- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl)
+-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221)
+--- Wątek: Brak chęci do życia motorynki (/showthread.php?tid=55385)

Brak chęci do życia motorynki - Kasztan - Dzisiaj 15:24:30

Siema "dostałem" po moim wujku motorynkę 301 wygląda pięknie lecz pęknięty tylny plastik(ciekawe dlaczego) ale nie o tym udało mi się ją odpalić przeczyściłem gaźnik, wyregulowałem. Pojechałem się przejechać a tu jest taki problem że mogę dodać max 3/4 gazu bo potem buuu jakby się zalewała/brakowalo paliwa nie wiem co to może być. Byłem nawet u lokalnego mechanika lecz powiedział że nie widać nigdzie problemu czy ktoś wie co to może być?

RE: Brak chęci do życia motorynki - cebula642 - Dzisiaj 17:17:16

Polecam sobie kupić "żółtą" książkę pt. "Motorowery Romet". Tam jest wszystko opisane: podstawowe naprawy, najczęstsze problemy wraz z rozwiązaniem i instrukcja użytkowania. Niestety nie można jej kserować więc w internecie raczej nie znajdziesz

RE: Brak chęci do życia motorynki - Kasztan - Dzisiaj 17:19:04

(Dzisiaj 17:17:16)cebula642 napisał(a):  Polecam sobie kupić "żółtą" książkę pt. "Motorowery Romet". Tam jest wszystko opisane: podstawowe naprawy, najczęstsze problemy wraz z rozwiązaniem i instrukcja użytkowania. Niestety nie można jej kserować więc w internecie raczej nie znajdziesz

No generalnie to wyjechałem na przejażdżkę i pcham do domu 3km właśnie Big GrinBig Grin

RE: Brak chęci do życia motorynki - Bob_Harley - Dzisiaj 20:33:20

kolor świecy ci dużo powie, jak czarna/mokra to go zalewa, jak biała to za mało paliwka