Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy!
Ogar cdi przerywa i strzela - Wersja do druku

+- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl)
+-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Dział: Problemy techniczne - Elektryka (/forumdisplay.php?fid=222)
+--- Wątek: Ogar cdi przerywa i strzela (/showthread.php?tid=55359)

Ogar cdi przerywa i strzela - Szymon_komar - Wczoraj 21:28:48

Witam. Mam problem z ogarem 205 z cdi. Na światłach przerywa i czasem strzeli z wydechu a na wyłączonych światłach chodzi dobrze. Wymienialem automat zmiany biegów i po tym wyjechalem, bylo dobrze ale delikatnie przerywał na swiatlach, wymienilem swiece i teraz na swiatłach wogule nie da sie jechać. Dodam że wczesniej tylko delikatnie przerywał na swiatlach. Co moze byc przyczyną? Przestawiony zapłon cdi?

RE: Ogar cdi przerywa i strzela - MacRoial - Wczoraj 21:47:07

Spróbuj zmniejszyć przerwę na świecy, u mnie w delcie rmr 24 pomogło

RE: Ogar cdi przerywa i strzela - Szymon_komar - Dzisiaj 01:20:52

(Wczoraj 21:47:07)MacRoial napisał(a):  Spróbuj zmniejszyć przerwę na świecy, u mnie w delcie rmr 24 pomogło

Wcześniej zmniejszałem przerwe i przez 20km bylo dobrze a pozniej znowu to samo

RE: Ogar cdi przerywa i strzela - MacRoial - Dzisiaj 11:20:50

A świeca po wykręceniu nie była bardzo okopcona ? Sprawdziłeś czy przerwa na świecy była taka sama jak w momencie kiedy ją ustawiłeś?

RE: Ogar cdi przerywa i strzela - Szymon_komar - Dzisiaj 16:30:01

(Dzisiaj 11:20:50)MacRoial napisał(a):  A świeca po wykręceniu nie była bardzo okopcona ? Sprawdziłeś czy przerwa na świecy była taka sama jak w momencie kiedy ją ustawiłeś?

Kolor świecy jest wmiare git ale wokół widać olej, mam dellorto 14.12 próbowalem zmieniac dysze ale na kazdej romet jezdzil tak samo, lecz nie mysle zeby od dyszy byl problem przerywania na swiatlach