![]() |
Ile wsiąść za remont 023 silnik - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Giełda (/forumdisplay.php?fid=35) +--- Dział: Czy warto kupić? Wycena, Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=98) +--- Wątek: Ile wsiąść za remont 023 silnik (/showthread.php?tid=55356) |
Ile wsiąść za remont 023 silnik - Merfix - 01-07-2025 23:57:37 Witam ile wsiąść za wymiane wszytskich łozysk , wału , uszcelninie silnika, ustawienie zapłonu , wyregulowanie gaźnika i wyczyszczenie go nie licząc kupna części. A tak apropo nigdy nie oddawałem silnika do mechanika ile mniej więcej biorą za cały remont? RE: Ile wsiąść za remont 023 silnik - grz3513k - Wczoraj 00:21:37 Ja kiedyś chciałem do jednego majstra oddać nawet ma kanał na YT, to zaśpiewał 1000zł za samą robocizne to uznałem, że ja wole sobie sam zrobić niż mam tyle płacić Ile wsiąść za remont 023 silnik - łogór 200 - Wczoraj 00:33:51 Wsiąść do pociągu?byle jakiego,otóż nie do byle jakiego a do Choroszczy na badania, A tak poważnie to Ty powinienes potrafić wycenić swoj czas i ile czasu ci to zajmie,i ile bys w tym czasie mogl zarobic wykonujac cos czym sie zajmujesz na codzien Czy dziś 1000’zl za remont takiego silnika to dużo?czy ja wiem,przeliczając ile sie trzeba nasiedzieć zeby ten śmietnik jako tako działał a czasami rozebrać ponownie bo dalej nie działa a powinien to chyba nawet za mało ten 1000 To nie Japonia gdzie składasz jak lego i wszystko pasuje do siebie idealnie i działa po złożeniu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Ile wsiąść za remont 023 silnik - romek - Wczoraj 05:11:58 Jemu chyba chodzi że komuś chce dać ale ten ktoś nie wie ile wziąć Tak z 500 zł myślę RE: Ile wsiąść za remont 023 silnik - Merfix - Wczoraj 09:31:10 (Wczoraj 05:11:58)romek napisał(a): Jemu chyba chodzi że komuś chce dać ale ten ktoś nie wie ile wziąć Dalszemu koledze to zrobiłem nigdy takiego czegoś nie wyceniałem nawet nie wiem ile mechanicy za to biorą bo nigdy unich nie byłem. Ustawiłem wszystko książkowo powinien odpalic Nie mam zadnych stojaków zeby zamontowac ten silnik i zobaczyv Jkbc mam dopiero 15lat xd RE: Ile wsiąść za remont 023 silnik - romek - Wczoraj 09:58:24 Imadło starczy a jak nie to luzem na ziemii też powinien odpalić RE: Ile wsiąść za remont 023 silnik - tomangelo - Wczoraj 19:48:54 Z grubsza wycena to suma wartości części + roboczogodziny * stawka godzinowa. A stawka godzinowa to z grubsza cena twojego czasu * wiedza. Fachowiec z dużym doświadczeniem weźmie więcej, ktoś kto ma napięty grafik też weźmie więcej. Na start policz sobie, że godzina pracy to 10zł, pomnóż to sobie przez to ile przy tym dłubałeś, dodaj części i zaokrąglij wynik do jakiejś kwoty, po czym pomyśl czy samemu dałbyś tyle za taką robotę. RE: Ile wsiąść za remont 023 silnik - romek - Wczoraj 20:25:44 10 zł za godzinę roboty, to nie 2005r szanujmy się ![]() Ile wsiąść za remont 023 silnik - łogór 200 - Dzisiaj 00:51:08 Hehe jak kolega pracuje za 10 zl na godzine to namiar poprosze, w domku drewnianym jest co robic Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |