Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy!
[Komar] Problem z linka gazu komara oraz ciekniecie z gaznika - Wersja do druku

+- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl)
+-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Dział: Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=21)
+---- Dział: Romet Komar (/forumdisplay.php?fid=136)
+---- Wątek: [Komar] Problem z linka gazu komara oraz ciekniecie z gaznika (/showthread.php?tid=55340)

Problem z linka gazu komara oraz ciekniecie z gaznika - Konrad DD - Wczoraj 23:23:11

Witam dzisiaj przy demontazu gaznika oraz jego czysczeniu awarii ulegla jedna malutka cienka uszczelka ( rozpadla sie ) czy jest to powod tego ze po skreceniu wszystkiego i odkreceniu kranika przy próbie odpalenia cieknie paliwo mocno, najprawdopodobniej z tego miejsca co na zalaczonym zdjeciu, oraz mam problem z linka gazu, strasznie sie przedluzyla i nie da sie jej naciagnac tymbardziej nie wiem jak ( gaz w ogole nie odbija i nie da sie jezdzic)
dziekuje za kazda odpowiedz, Pozdrawiam

zdjecia ponizej .

RE: Problem z linka gazu komara oraz ciekniecie z gaznika - grz3513k - Wczoraj 23:52:10

Kup nową uszczelkę i linkę, zamontuj i zobacz czy pomoże

RE: Problem z linka gazu komara oraz ciekniecie z gaznika - Konrad DD - Wczoraj 23:56:41

(Wczoraj 23:52:10)grz3513k napisał(a):  Kup nową uszczelkę i linkę, zamontuj i zobacz czy pomoże

wlasnie zamówilem linke, komplet uszczelek, blaszke do manetki gazu z srubą zeby nie wypadala, czekam i montuje mam nadzieje ze pomoze

RE: Problem z linka gazu komara oraz ciekniecie z gaznika - grz3513k - Dzisiaj 00:04:26

Poza tym odizoluj kable wychodzące z silnika od siebie np koszulką termoaktywną i schowaj to w peszel, nie będą ci robić nie chcianego zwarcia i woda itp. nie bedzie w nie chlapać.

RE: Problem z linka gazu komara oraz ciekniecie z gaznika - Dinozaur - Dzisiaj 09:43:55

Czesc, jak linka gazu 'nagle sie wydluzyla i gaz nie odbija' - to najprawdopodobniej nie wlozyles do gaznika 'sprezynki odbojowej' przepustnicy / przez co przepustnica jest caly czas 'u gory' gaznika i wtedy linka jest 'za dluga'...
Mogles tez nie trafic iglica przepustnicy - w tulejke rozpylacza paliwa [ moze iglica jest skrzywiona ? ] / przez co iglica i przepustnica 'zawisla u gory'...
Albo trzecia mozliwosc : wlozyles sprezynke odbojowa pod przepustnice / zamiast nad nia..?
Ok., juz widze na zdjeciu : linka gazu jest pogieta i postrzepiona - a przez to blokuje sie w pancerzu lub w rurce prowadzacej od manetki gazu...
Pozdrawiam.

RE: Problem z linka gazu komara oraz ciekniecie z gaznika - romek - Dzisiaj 11:06:02

Leci paliwo pewnie dlatego że pływakiem nie trafiłes w pokrywkę ta uszczelka aż tak ważna nie jest choć lepiej niech jest

RE: Problem z linka gazu komara oraz ciekniecie z gaznika - Konrad DD - Dzisiaj 12:57:23

(Dzisiaj 11:06:02)romek napisał(a):  Leci paliwo pewnie dlatego że pływakiem nie trafiłes w pokrywkę ta uszczelka aż tak ważna nie jest choć lepiej niech jest

No ja pływak wkładałem w tę dziurkę co jest gdzie leci paliwo i dopiero zakładałem, plus tam jest ten przycisk do pompowania paliwa i on ma właśnie pokrywkę, o to ci chodzi?

RE: Problem z linka gazu komara oraz ciekniecie z gaznika - romek - Dzisiaj 15:28:02

Jak tak założyłeś no to spoko

RE: Problem z linka gazu komara oraz ciekniecie z gaznika - Piotrekdriver1 - Dzisiaj 17:21:18

W 2375 mam tak że linka się luzuje jak ją nie przełoze obok lampy a półki widelca czyli jak wisi swobodnie.