![]() |
Problem ze sprzęgłem Romet kadet - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Problem ze sprzęgłem Romet kadet (/showthread.php?tid=55329) |
Problem ze sprzęgłem Romet kadet - Merfix - Wczoraj 17:49:56 Witam przychodze z problemem sprzegla w romet kadet 023 Otóz historia jest taka w sprzegle zjechal sie zbierak zmieniłem go na nowy ale wziolem nowy zbierak z komara Na luzie odpala normalnie tylko nie jest to jak bylo na starym zbieraku teraz gdy próbowalem wbic jedynke był zgrzyt i zgas teraz gdy jest na luzie i chce kopnąc to sie obraca ale sie zatrzymuje odrazu a na starym orginalnym zbieraku jak koplem to sie nie zatrzymywalo czy to wina tego zbieraka ze jest od komara? Czy cos w skrzyni rozwalilem . Sprzeglo niby działało . Czy to jest problem tego wysprzeglika czy na automacie od zmiany biegu jest luz? Jezeli pisze niejasnie to pytajcie sie z gory dziekuje RE: Problem ze sprzęgłem Romet kadet - Norweski Zomowiec - Wczoraj 22:42:50 Po zakręceniu zabieraka ściska się do kosza sprzęgłowego i nie ma sprzęgła. Zjedz płaszczyzną na jakimś papierze ściernym czy coś zabierak luz zębatkę kosza sprzęgłowego, aby po zakręceniu zabieraka swobodnie kosz sprzęgłowy obracał się |