![]() |
Uszczelka pod głowicą romet kadet - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Uszczelka pod głowicą romet kadet (/showthread.php?tid=55323) |
Uszczelka pod głowicą romet kadet - Merfix - 11-06-2025 18:37:43 Witam przychodze z szybkim pytaniem Wymienilem uszczleke pod glowicą po czym na tej nowej uszczelce chodzil z jakies 10minut łacznie (byl odpalany z 10 razy po 1minucie jeszcze sie nawet nie dogrzewal) czy mógłbym w celu wymiany glowicy na inną ( uzywaną Zmd) uzyc tej samej uszczelki czy wymienic na nową RE: Uszczelka pod głowicą romet kadet - romek - 11-06-2025 19:05:07 Powinno być w porządku jeśli się nie porwie przy demontażu. RE: Uszczelka pod głowicą romet kadet - 2stroke4life - Wczoraj 00:30:45 Ilość odpalen i dlugosc pracy przy uszczelce nie ma takiego dużego znaczenia jak sama siła dokrecenia. Każda uszczelka pod głowice jest zrobiona w taki sposób żeby pod naciskiem idealnie dopasowała się do sztaltu cylindra i głowicy. Ja często zakładałem użyta już uszczelkę i wszystko działało wporzadku. Możesz minimalnie stracić na kompresji, ale wg mnie nawet tego nie poczujesz. RE: Uszczelka pod głowicą romet kadet - Merfix - Wczoraj 20:15:48 (Wczoraj 00:30:45)2stroke4life napisał(a): Ilość odpalen i dlugosc pracy przy uszczelce nie ma takiego dużego znaczenia jak sama siła dokrecenia. Każda uszczelka pod głowice jest zrobiona w taki sposób żeby pod naciskiem idealnie dopasowała się do sztaltu cylindra i głowicy. Ja często zakładałem użyta już uszczelkę i wszystko działało wporzadku. Możesz minimalnie stracić na kompresji, ale wg mnie nawet tego nie poczujesz. A okej bo ta uszczelka juz tez byla odkrecana wczesniej i ze zerwanym gwintem na głowicy nawet trzymal wolne zaraz bede wymienial jak co to dam znac ![]() |