![]() |
Zamiana, czy jest sens? - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Giełda (/forumdisplay.php?fid=35) +--- Dział: Czy warto kupić? Wycena, Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=98) +--- Wątek: Zamiana, czy jest sens? (/showthread.php?tid=52935) |
Zamiana, czy jest sens? - Motorowerzystka - 08-01-2022 15:23:48 Tak się zastanawiam jakie jest prawdopodobieństwo tego, czy ktoś zechciałby się zamienić w mojej zamianie. Znaczy mam ramę ogara 205 i większość części oprócz silnika, mam też potwierdzenie zgłoszenia do rejestru. Chciałabym zamienić na jakiś chiński motorower z papierami. Czy lepiej iść do pana z potwierdzenia i spisać z nim umowę by zwiększyć szansę na powodzenie zamiany? Ciekawe czy ktoś by się skusił... ![]() RE: Zamiana, czy jest sens? - Debesta - 08-01-2022 18:46:18 Jeśli kwity będą takie do rejestracji, czyli załatwisz umowę z chłopem, to już na starcie za same kwity masz przynajmniej 500zł. A kompletna rama z kwitem to ciężko powiedzieć, może ktoś klocka by postawił... Znaczy się wyłożył. RE: Zamiana, czy jest sens? - Piotrekdriver1 - 08-01-2022 19:53:51 Leszek ma racje.Pisz umowe z chłopem póki jeszcze żyje.Na papiery z ramą kupiec szybko się znajdzie.Na same papiery zresztą też. RE: Zamiana, czy jest sens? - romek - 08-01-2022 20:22:44 Zamienić to może trochę potrwać, lepiej sprzedać i kupić jakiegoś chinola. Tylko pamiętaj że papier bez umowy jest niewiele wart.. RE: Zamiana, czy jest sens? - Debesta - 08-01-2022 20:47:50 i sam papier bez ramy, jest tyle samo warty co papiery bez umowy, szczególnie przy dzisiejszej modzie na 'restaurowanie' i rejestrację na 'zabytek' wszystkiego co ma silnik. RE: Zamiana, czy jest sens? - bkrukl - 08-01-2022 22:39:39 Nie spotkałem się z sytuacją żeby ktoś się przyczepił 2 takich samych numerów w różnych pojazdach. Sam mam 2 pojazdy które dzielą numery z WSK, syreną, jakąś przyczepą itp. Rozmawiałem z kolegą diagnosta kiedyś. I jego zdaniem, jedyna możliwość problemów, to że będą 2 różne umowy z jednym właścicielem. RE: Zamiana, czy jest sens? - romek - 09-01-2022 00:06:49 Problem pojawia się w sytuacji kiedy jedna osoba ma przebite numery a druga próbuje zarejestrować na żółte pojazd od tych dokumentów. I były takie przypadki i problemy.To że taki sam numer ma Romet i syrenka nie jest problemem, chociaż zdarzały się przypadki sam ostatnio wklejalem link że były w Polsce dwa romety z tym samym numerem (tylko że tam do numeru nie dopisano rocznika). Tylko że one były zarejestrowane oba od nowości. Ps. Historia zna przypadki dwóch nowych samochodów z tym samym Vin ![]() |