![]() |
Co po "babci" Virago - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Dwa kółka (/forumdisplay.php?fid=172) +--- Wątek: Co po "babci" Virago (/showthread.php?tid=50574) |
Co po "babci" Virago - joozek - 12-05-2020 00:32:42 Za pewno niektórzy zauważyli, że od jakiegoś czasu zmieniłem awatar. Niestety, czas przyszedł na zmianę tego pięknego klasyka, który rozpoznawali wszyscy. Wielki, kapiący chromami silnik XV 750 VIRAGO, odjechał w stronę Torunia. Przez 3 dni, jakoś mi smutno było, dumałem i dumałem i wydumałem ... Nic że epidemia, czas na nowe 2 kółka. Zanim jednak, ostatnie 2, babcine zdjęcia ![]() ![]() ![]() W styczniu minęło dokładnie 10 lat przygody z tą maszyną, pamiętam jak dziś, że licznik wyzerowałem jeszcze tego samego tygodnia, jak ją przywiozłem ![]() No ale wtedy nie było cepika ![]() Jak widać, przez 10 lat zrobiłem prawie 50 000 km. Przez pierwsze 2 lata zrobiłem niemal 20 000, a potem to różnie ![]() No ok, pora na nowego rumaka ... Najpierw miał być BOND, czyli chyba jedyny choppero podobne BMW, ale gość się rozmyślił i nie sprzedał ![]() Po przeglądaniu ofert na aukcjach coraz częściej wątpiłem, że kupię coś w tym roku. Ale jak to mówią, od czego ma się szwagra ![]() ![]() Tym razem XVS 950 Midnighstar z 2015 roku. Moto sprowadzone w ubiegłym roku z USA. Zdjęcia z wczoraj w moim garażu. Czy również z nią zostanę z 10 lat ... czas pokaże. ![]() ![]() RE: Co po "babci" Virago - bkrukl - 12-05-2020 10:42:19 Joozku widzę idziesz w nowoczesność :-D RE: Co po "babci" Virago - Jorginsson - 12-05-2020 11:49:39 Ale taradaja ![]() Ta limuzyna bardziej mi się podoba niż "babcia", chociaż szacunek za nalot. Życzę równie imponującego przy tej kobyle ![]() RE: Co po "babci" Virago - Tomasso94 - 12-05-2020 20:45:38 Ale to ogromniaste ![]() ![]() RE: Co po "babci" Virago - Quake96 - 13-05-2020 00:42:39 ALE WIELKI KLUNKIER ![]() Ale głośnością nadal nie przebije Ogara bez dławika ![]() RE: Co po "babci" Virago - joozek - 22-05-2020 00:59:21 No i zabrałem się za 'prosiaka" ![]() ![]() Nie pamiętam kiedy jeździłem swoja "babcią virago" z pasażerem, no może wokół komina z synem lub córką. Zawsze jeździłem sam. Ten model Yamahy ewidentnie podchodzi, by go zrobić na solo ![]() Zresztą wybierając go, już miałem wizję zmian. Tak, właśnie zmian, a nie przeróbek. Dzięki ofercie firmy FEHLING coś tam wybrałem i zamówiłem. Moto dostanie 3 gadżety. Od czego zacząć ... od solo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wyrób bdb, montaż bez niespodzianek ![]() Sorry za zdjęcia z garażu, ale robione na gorąco. cdn ... RE: Co po "babci" Virago - Jorginsson - 23-05-2020 10:33:49 Prosiak, kolubryna, taradaja, klunkier, kobyła, limuzyna - ten motocykl spowodował, że słowniki polszczyzny chyba w całym kraju chyba tompnęły ![]() No i osobiście bardzo kupuję wizję "solówki" - to czyni go jeszcze większym badassem i poniekąd jeźdźca też - przecież on by mógł robić za mały autobus, a będzie woził tylko jednego wybrańca ![]() RE: Co po "babci" Virago - joozek - 04-06-2020 14:43:18 Po malutku, ale do przodu. Teraz prosiak dostał GMOL i to jaki ... fi 38 ![]() ![]() ![]() RE: Co po "babci" Virago - Jorginsson - 06-06-2020 00:47:51 Fi 38? Mniejsze słupki na ogrodzenie działki daję ![]() ![]() Ale zamawiający, czyli Gmina Miasto Szczecin tak sobie zażyczył ![]() Sory za OT, w każdym razie czekam na ukończoną wersję ![]() RE: Co po "babci" Virago - joozek - 15-06-2020 01:50:02 Przed długim weekendem "prosiak" dostał 3 gadżet i można powiedzieć, że nadaje się do jazdy ![]() Zostały jakieś drobiazgi, w tym ciekawe lusterka ... A, że pogoda była to 300 km nakręcone ![]() Trochę potrzymam Was w niepewności ... jutro będą fotki ![]() RE: Co po "babci" Virago - joozek - 17-06-2020 00:34:03 Wprawdzie nie jutro, ale są ... obiecane zdjęcia. 3 gadżet to relingi kufrów. Teoretycznie montowano je tylko w mocniejszych wersjach XVS 1300 i XVS 1900, ale do mojego "prosiaka" dałem radę pod pasować, dzięki dodatkowym tulejkom z nierdzewki. Z drobiazgów dołożyłem nakładkę przedniego błotnika i nakładkę krańcówki "kosy bocznej". Oczywiście obie w chromie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 zdjęcia z weekendowego wyjazdu, w towarzystwie nie kupionego ![]() ![]() ![]() ![]() Na koniec zdjęcia z dziś ... nowe lusterka. Podobają mi się, choć nie wiem czy nie są za małe. Musze to jutro ustalić, bo dziś je zamontowałem pod wieczór. ![]() ![]() ![]() cdn ... RE: Co po "babci" Virago - joozek - 18-07-2020 17:25:39 Ostatecznie oddałem te wąskie lusterka ![]() Teraz można powiedzieć, że widzę i nawet ciemność widzę też ![]() Motorek ciągle prosi się o jazdę i tak stuknęło pierwsze 1000 ... mil ![]() Trochę zdjęć w plenerze. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Co po "babci" Virago - Jorginsson - 02-08-2020 08:09:07 Nie mogę wyjść z podziwu jakie to wielkie prosię... Nagraj jakiś filmik jak to się drze, a najlepiej jak się odpycha ![]() |