![]() |
Honda VF750C 86r. Klaudiusza :D - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Dwa kółka (/forumdisplay.php?fid=172) +--- Wątek: Honda VF750C 86r. Klaudiusza :D (/showthread.php?tid=49807) |
Honda VF750C 86r. Klaudiusza :D - klodian2002 - 05-12-2019 19:07:18 Hejo, tradycyjnie - nowe moto,nowy temat ![]() Taka Hondzia wpadła mi zamiast Daelima. Obie strony zadowolone, i o to chodzi ![]() ![]() ![]() ![]() Co tu dużo mówić, motocykl jak motocykl.. żartuje ![]() ![]() ![]() Płyny z filtrami ma zmienione, także jest gotowy do sezonu ![]() Ta Honda będzie gwiazdą wśród mojej kolekcji zabytków ![]() RE: Honda VF750C 86r. Klaudiusza :D - bkrukl - 05-12-2019 20:34:30 Wygląda elegancko. Szybkę chyba zbyt pionowo masz... RE: Honda VF750C 86r. Klaudiusza :D - Krzych.R - 05-12-2019 20:42:14 (05-12-2019 20:34:30)bkrukl napisał(a): Wygląda elegancko. Szybkę chyba zbyt pionowo masz... Szybka przy dwustu złapie poziom... RE: Honda VF750C 86r. Klaudiusza :D - klodian2002 - 11-12-2019 20:57:32 Dzięki bkrukl, co do szyby to może nie wygląda najlepiej,ale ważne, że się sprawuje. A u mnie powolne przygotowanie do sezonu. Na razie zajmuję się chromami, tzn. wypolerowanie chromów i miejsc z nalotami rdzy, i wymianą zardzewiałych śrub. Jednak nie jest tak cudownie, choć i tak bardzo dobrze. Po otwarciu lampy trochę się zdziwiłem.. ![]() No tego to już nie da rady wypolerować ![]() Dalej, rdza na lampie (do ogarnięcia) i źle założony licznik ![]() Uchwyt tablicy pójdzie w ocynk ![]() Rdza na oświetleniu tablicy ![]() Tutaj będzie więcej zabawy, bo ten kabel do niczego się nie nadaje ![]() Kropki rdzy na ramce lampy ![]() I tu uwaga. Kierunki były maźnięte jakimś brązowo różowym sprejem,miałem zamiar je pomalować (na czarno, bo tylko taki sprej mam). Żeby je wyciągnąć trzeba było przełożyć przez niej cały kabel (od lampy), i wyszło że to niepotrzebna robota. Dlaczego? Wystarczyło użyć zmywacza do paznokci ![]() ![]() ![]() Na razie to tyle, trzeba będzie wyciągnąć lampę i dokładnie całą wypolerować, złożyć kierunki ( ![]() ![]() RE: Honda VF750C 86r. Klaudiusza :D - klodian2002 - 03-02-2020 22:14:39 Aj, zapomniałem zaktualizować, 3 dni po wszystko było złożone ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Po czasie wyszło parę rzeczy, tzn. zawory stukają. I tu smutna sytuacja, bo z tego co się dowiedziałem i wyczytałem, to głowice są najsłabszym elementem silnika, tzn. awaryjnym - wycierające się wałki to standard w pierwszych rocznikach tego modelu, powodem jest za słabe olejenie i zbyt słabe materiały z których są wykonane. Mam nadzieję, że wystarczy je ustawić. I tu druga smutna sytuacja, głowica jest trochę "inna" niż standardowo, i nie da rady ustawić luzów zaworowych normalnie w domowych warunkach, tylko potrzeba specjalny przyrząd do unieruchamiania wałków rozrządu - w skrócie będą koszty u mechanika. Po trzecie, niby pierdoły ale mały wyciek spod jednej z pokryw i nie odbijający do końca tłoczek hamulca. A i bym zapomniał - nie zapalająca się rezerwa. W ostatni piątek pchałem go przez półtorej kilometra po nierównej drodze, dawno się tak nie umęczyłem ![]() Gdyby ktoś przypadkiem posiadał link albo skany do serwisówki to chętnie przygarnę, znalazłem tylko do wersji F. RE: Honda VF750C 86r. Klaudiusza :D - rafi555 - 03-02-2020 22:52:08 Jaki jest potrzebny ten specjalny przyrząd? RE: Honda VF750C 86r. Klaudiusza :D - klodian2002 - 04-02-2020 00:35:36 https://forum.motocyklistow.pl/topic/71199-vf750f-zawory/ "Ustawienie zaworow w silniku Hondy VF, to nie takie hop siup jak sie Bohunowi wydaje. Oprocz tego co napisal potrzebne sa nie jeden a dwa listki szczelinomierza pod kazdy z pary ustawianych zaworow i specjalny przyrzadzik do unieruchomienia walka rozrzadu, ktorego zreszta w Polsce chyba nikt nie posiada. Bez tego mimo "silnego zakrecenia" luzy beda zawsze roznic sie od tego co probujemy ustawic." Tu jest więcej, tłumaczone przez gogla, można się pośmiać z niektórych zdań ![]() http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=pl&ie=Latin2&langpair=auto%7Cpl&nv=1&rurl=translate.google.pl&sp=nmt4&tbb=1&u=http://www.math.uwaterloo.ca/~rblander/v4/valve_adjust/&xid=17259,15700023,15700186,15700191,15700259,15700271,15700302&usg=ALkJrhg-8uqmfWXeG-qdKUD_qtmmVTdmfg RE: Honda VF750C 86r. Klaudiusza :D - klodian2002 - 01-06-2020 12:27:05 I Hondzia, która miała być wisienką na torcie kolekcji, została sprzedana. Plany były inne, A2 już miałem robić w marcu, najpierw korona, za niedługo jadę do pracy nad morze, a A2 jak nie było tak nie ma.. Bezsensownie stałaby pewnie do końca jesieni, a ja potrzebuję na teraz motocykla którym mogę jeździć. Dziś jadę zobaczyć SR125, jak będzie spoko to może jeszcze dziś będzie nowy temat ![]() Pożegnalne zdjęcie ![]() ![]() |