![]() |
Instalacja elektryczna Romet 50-T1 - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Elektryka (/forumdisplay.php?fid=222) +--- Wątek: Instalacja elektryczna Romet 50-T1 (/showthread.php?tid=49115) |
Instalacja elektryczna Romet 50-T1 - sebo2892 - 20-06-2019 13:50:13 Witam Zakupiłem nową instalację elektryczną do mojego Rometa 50 T-1 ale mam problem z podłączeniem. Podłączyłem 2 przewody do wyjścia z silnika. Dalej zabrałem się za podłączenie przewodów do stacyjki umieszczonej w lampie (lampa stary typ) i właśnie zastanawiam się czy dobrze podłączyłem. - Żółty kabel oznaczony numerem 3 to światła tylnej lampy. - Niebieski kabel z numerem 1 odpowiada chyba za wyłączenie silnika. - Czerwony Kabel numer 2 to zasilanie z silnika a także wyjście do zasilania sygnału dźwiękowego. - Czarny kabel z numerem 4 to chyba masa która podłącza się do małej śrubki na półce kierownicy. Idąc dalej wziąłem się za podłączenie przełącznika świateł: - numer 1 to chyba będą światła - numer 2 to raczej zasilanie - numer 3 to klakson - numer 4 to nie wiem za co może odpowiadać I moje pytanie to co mam do czego podłączyć z przełącznika świateł do stacyjki a później do lampy żeby to wszystko chodziło jak należy. Mam tam jeszcze na zdjęciu kabel 5 i 6 i nie wiem do czego one mają służyć. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź [attachment=18889] [attachment=18890] [attachment=18891] [attachment=18892] [attachment=18893] Jeszcze jedno zdjęcie lampy przedniej. RE: Instalacja elektryczna Romet 50-T1 - Odrestaurator - 20-06-2019 14:16:29 ![]() kable 5 i 6 to masy. W przełączniku na kierownicy zostaje jeden wolny pin na sygnał dźwiękowy. |