![]() |
Trampek 600 by.. Tomasso94 - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Dwa kółka (/forumdisplay.php?fid=172) +--- Wątek: Trampek 600 by.. Tomasso94 (/showthread.php?tid=49033) |
Trampek 600 by.. Tomasso94 - Tomasso94 - 03-06-2019 10:37:11 Starzeje się. 67% forum po nazwie tematu spodziewa się tutaj tramboldżini... A że nadal jestem dzieckiem, to i na dzień dziecka sam sobie kupiłem prezent. Jaram się jak szczerbaty sucharkiem albo dzik sosenką, ale przy porządnym enduro wydech góro inaczej się nie da. A prezentem tym jest nic innego jak wymarzona Honda XL600 Transalp. Tzn zawsze miałem w głowie Africe, ale ich ceny w dobrym stanie są dość spore. Poprzedni właściciel dostał go na 18 od wujka, i za dwa tygodnie śmignął sobie z nim 4000 km na rumunie. Brzmi zaskakująco, ale jak już się wsiądzie na to moto, to ja już to zrozumiałem... Zakupiony w sobotę wieczorem, a na ten moment przejechałem już 170 kilometrów. Po prostu nie chce się z niego zsiadać, tylko jechać, jechać, jechać... Stan - 44700 od nowości, mechanicznie z jednym zastrzeżeniem do tej pory, mianowicie szalejący jeden moduł zapłonowy, ale już zdążyłem go wykopać, wybebeszyć, polutować i chodzi. No ale ten typ tak ma, jedyna wada wrodzona. Silnik pracuje elegancko, wszystko po prostu działa tak jak ma działać. Opony mitas, conajmniej jeszcze 80% bieżnika. Niedawno wymieniony napęd, oczywiście po olejach filtrach i tak dalej. Wizualnie jak na 1993 rok również bardzo dobrze, z wyjątkiem jednego uszczerbku na boku. Z planów - moduł na zapas i deflektor na szybę, co by tak głowy wiatr nie urywał. Foteczky. Trochę od błota, ale brodzenie po kałużach jest tak fajne... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Trampek 600 by.. Tomasso94 - Dawdzio - 03-06-2019 11:19:00 A idź ty. Ja tu już myślałem, że we dwóch przebranżowimy forum na dwusuwowe dwuślady, a tu taki numer. Ale pojeździłby człowiek czymś dwukołowym, tyle że z pojazdów tego typu sprawny mam tylko rower... RE: Trampek 600 by.. Tomasso94 - Tomasso94 - 17-06-2019 20:02:14 Ojj to będzie najmniej uczęszczany temat na forum ![]() ![]() ![]() No i takie ździś ![]() ![]() RE: Trampek 600 by.. Tomasso94 - Tomasso94 - 05-01-2020 01:31:07 A taki odkopik dla odmiany i zakotwiczenia grama historii Jak sobie ubzdurałem w poprzednim poście, gdy nadszedł czas urlopu, przejechałem jakieś równe 400 km i wylądowałem w miejscu przeze mnie znanym dużo wcześniej niż to modne. Potem jeszcze zaliczyłem Zalew Koronowski i takie tam z Matim i kuleżankami ![]() ![]() ![]() No a ciut później skończyła się mapa w północną stronę i plan zrealizowany ![]() Już po wakacyjnym szale i powrocie do domu doposażyłem ją w gmole, raz że lepiej wygląda, ale dwa to plastiki dostają mniej po no... ![]() ![]() ![]() Po tych kilku tysiącach ujeżdżania nadeszła jesień, więc wziąłem się za porządki. Smarowanie, poprawki itp itd, no i wymiana świec czyli coś co większość w 50% pomija mimo że regularnie wymienia.. Co? Ano to. Dwa gary, cztery świece. Japońscy inżynierowie się postarali fakt - układ zapłonowy niemal niezawodny. No ale wymiana i dotarcie do dwóch ze świec oznacza totalną rozbiórkę, demontaż jednej z chłodnic, ogólnie przyjemne dłubanie ale na dłuższą chwilę. No, ale przynajmniej na drodze tego robić nie trzeba, a jak już to dwie pozostałe świece są dostępne od razu. ![]() I ostatnia przejażdżka 2019 - Góra siewierska. Całe zagłębie i pół śląska jak na wyciągnięcie ręki, pod samym nosem. ![]() No a z ciekawostek to przy okazji zakupiłem od niemca rydwan dla mojej ślicznotki, no i w sumie nie tylko dla niej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Trampek 600 by.. Tomasso94 - Odrestaurator - 05-01-2020 16:49:15 Daje radę astra z takim ładunkiem? Może w końcu się dorobię na przyczepkę i enduro ![]() RE: Trampek 600 by.. Tomasso94 - Tomasso94 - 06-01-2020 14:28:01 Nie takie ładunki się targa tym autem ![]() |