![]() |
Eska Sport - renowacja - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Inne rowery PRL (/forumdisplay.php?fid=238) +--- Wątek: Eska Sport - renowacja (/showthread.php?tid=48097) |
Eska Sport - renowacja - drajwer - 14-12-2018 23:41:00 Nabyłem dziś śliczną Eskę Sport w dość rozsądnych pieniądzach i chciałbym przywrócić ją do stanu używalności. Wiele jej nie trzeba - zrobić koła i kilka drobiazgów. Mam jednak kilka pytań i potrzebuję części. Może ktoś mi będzie potrafił pomóc. ![]() 1. Z tyłu jest piasta flip-flop, niestety jest tylko wolnobieg. Co powinno być z drugiej strony oryginalnie? Wolnobieg z inną ilością zębów (jaką?) czy może ostre koło? Pasuje tam coś współczesnego? Gwint jest jakiś dziwny, podzielony na 2 części. Nie znam się niestety - poniżej foto. Węższa średnica to 32, a szersza 35mm. ![]() 2. Krzywa lewa korba, niestety raczej do wyrzucenia. Poszukuję takiej korby. ZZR/Romet ma inną średnicę klina, no i wygląda inaczej. ![]() 3. Zaślepka pedała poszukiwana. Jak na foto. ZZR nie pasuje - inna średnica. ![]() 4. Błotniki - powinny być takie jak na zdjęciu, w kolorze ramy. Poszukuję. ![]() 5. Klamki - obecnie są od ZZR, ale chciałbym założyć oryginalne. Na allegro jest jedna sztuka, ale są dość marnego stanu. Zdjęcie poniżej. Poszukuję. ![]() 6. Przednia piasta też poszukiwana. Nie wiem jak wygląda. Gdyby ktoś miał jakieś części, chętnie zrobię deal ![]() RE: Eska Sport - renowacja - drajwer - 15-12-2018 02:28:27 1. - sam sobie odpowiem - głupi ja. Podwójny gwint jest oczywiście do skontrowania tego, co się nakręci. Oba gwinty mają przeciwny kierunek. RE: Eska Sport - renowacja - drajwer - 13-04-2019 13:58:09 Po długich bojach udało się przywrócić rower do stanu używalności. Dostał kilka nowych części. ![]() RE: Eska Sport - renowacja - marwaski - 19-04-2019 22:00:37 Bardzo ładnie wyszło - kolejny ocalony |