![]() |
Romet Ogar 200 - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Nasze Romety (/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Romet Ogar 200 (/showthread.php?tid=47900) |
Romet Ogar 200 - Lubiestaremoto - 15-11-2018 19:48:29 Co tu dużo mówić? ![]() Kolejny Ogar 200 z 1988 roku. Po zakupie otrzymał używane kartery po wstępnym szkiełkowaniu, wał chiński po przetoczeniu czopów wału(były za grube o 0,01 mm). Złożony jest na chińskim 60 cm cylindrze, do tego tłok za 12 zł, który o dziwo trzyma owalizację i stożkowatość. Może też dlatego nie mam z nim problemów ![]() Sam Ogar jest do malowania, ma położoną nową elektrykę. Przydałoby się wymienić opony na odpowiedni rozmiar oraz jakieś amortyzatory dłuższe - motorek nie stoi na stopce centralnej - przechyla się na boki. Służy głównie mojej dziewczynie do nauki jazdy, chociaż nie raz i nie dwa na pocztę czy do sklepu brałem wściekłe 223 ![]() Obecnie rozebrany jest całe przednie zawieszenie - dorabiam u tokarza tulejki przedniego zawieszenia. Przydałoby się też wymienić tylne koło, niestety nie mam obecnie na to funduszy - muszę zając się innym projektem, aby pojawić się na ślubie kolegi ![]() ![]() ![]() ![]() |