![]() |
Zapieczona nakrętka łącząca cylinder z kolankiem - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Rama, nadwozie, układ wydechowy (/forumdisplay.php?fid=224) +--- Wątek: Zapieczona nakrętka łącząca cylinder z kolankiem (/showthread.php?tid=47090) |
Zapieczona nakrętka łącząca cylinder z kolankiem - bzzxc - 21-07-2018 18:18:07 Witam, wymieniam tłok i cylinder w motorynce i mam problem z wykręceniem kolanka wydechu. Łączenie cylindra z kolankiem nie było szczególnie uszczelniane, więc silnik zrobił swoje i "uszczelnił" je nagarem, w wyniku czego za nic nie mogę odkręcić nakrętki łączącej oba podzespoły. Nie mam niestety klucza "żabki", próbowałem tylko młotkiem i śrubokrętem. Macie jakieś sposoby na to łączenie? Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka RE: Zapieczona nakrętka łącząca cylinder z kolankiem - nie_mientki - 21-07-2018 18:30:25 Podgrzać palnikem nakrętkę, nagar pusci, nakretka sie lekko rozszerzy, i pojdzie. Zapieczona nakrętka łącząca cylinder z kolankiem - bzzxc - 21-07-2018 18:55:17 To teraz tylko załatwić palnik ![]() Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka RE: Zapieczona nakrętka łącząca cylinder z kolankiem - bartosz1907 - 21-07-2018 22:22:32 (21-07-2018 18:18:07)bzzxc napisał(a): Nie mam niestety klucza "żabki", próbowałem tylko młotkiem i śrubokrętem. Macie jakieś sposoby na to łączenie? metoda proponowana przez nie_miętki na pewno będzie skuteczna. i na miły bóg zmień narzędzia do tej pracy ![]() ![]() RE: Zapieczona nakrętka łącząca cylinder z kolankiem - nie_mientki - 21-07-2018 23:22:26 Nie masz zabki, pewnie morsa też, palnika niet...odłóż trochę i doposaż warsztat. |