![]() |
skrzypienie w korbie - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Rowery - Problemy techniczne (/forumdisplay.php?fid=209) +--- Wątek: skrzypienie w korbie (/showthread.php?tid=46927) |
skrzypienie w korbie - zbieracz rometów - 29-06-2018 21:15:54 Witam! w moim agacie z 1994 roku słychać ciągłe skrzypienie dochodzące z korby co można zrobić by to zniwelować (już przesmarowałem) z góry dziękuję za odpowiedź RE: skrzypienie w korbie - Odrestaurator - 29-06-2018 21:18:40 Rozbiórka całego supportu i pedałów, przesmarowanie wszystkiego, wymiana zużytych części, pedały tak samo do rozbiórki i przesmarowania, w ogóle to zalecałbym wymienić cały napę tj. łańcuch i obie zębatki bo tam wszystko może wydawać różne odgłosy. RE: skrzypienie w korbie - zbieracz rometów - 29-06-2018 22:11:06 (29-06-2018 21:18:40)Odrestaurator napisał(a): Rozbiórka całego supportu i pedałów, przesmarowanie wszystkiego, wymiana zużytych części, pedały tak samo do rozbiórki i przesmarowania, w ogóle to zalecałbym wymienić cały napę tj. łańcuch i obie zębatki bo tam wszystko może wydawać różne odgłosy. tak tyle że jak wcześniej napisałem przesmarowałem wszystko |