![]() |
Mińsk sprzęgło. - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Mińsk sprzęgło. (/showthread.php?tid=45113) |
Mińsk sprzęgło. - adamigo - 01-10-2017 22:04:33 Koledzy kolejny temat nareszcie mam garaż więc wyprowadziłem sprzęt z piwnicy wszystko fajnie elektryka działa na 80 zostały kierunki ale nie o tym. Po regulacjach motorek odpala od strzała problem pojawia się w momencie chęci wrzucenia biegu naciskam sprzęgło ,a motocykl hyc do przodu i gaśnie czyli sprzęgło nie dziala regulacja nic nie daje, wkręcenie wykręcenie śrubki linki. Możecie powiedzieć czy pręt który ma być popychany przez ślimaka mozna całego wyjąć na jakiej zasadzie to działa pręt wchodzi w swoje miejsce i tyle nie da się go mocniej wcisnąć powiecie mi na jakiej zasadzie to działa czy nie brakuje tam jakiejś części sprężynki żeby on jakoś tam pracował. RE: Mińsk sprzęgło. - adamigo - 01-10-2017 23:22:54 Cytat: No po prostu wciskając dźwignię sprzęgła uruchamiasz linkę, która pociąga za dźwigienkę przy silniku(po przeciwnej stronie niż kosz sprzęgłowy). Taki opis znalazłem ale u mnie ten pręt wchodzi do końca i nie idzie go wcisnąć macie pomysł co może być nie tak ? RE: Mińsk sprzęgło. - adamigo - 01-10-2017 23:47:37 Czyli potrzebna większą siła jutro dokręce mocniej śrubę regulacyjną z oporem i zobaczę teraz kręciłem do pierwszego oporu. Mechanizm ślimaka ma za zadanie docisnąć jeszcze bardziej pręt tak ? |