![]() |
Lampa - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Elektryka (/forumdisplay.php?fid=222) +--- Wątek: Lampa (/showthread.php?tid=44436) |
Lampa - Frexum - 24-07-2017 00:35:24 Witam ![]() ![]() RE: Lampa - Dawdzio - 24-07-2017 00:39:32 Przedniej? Powinny je trzymać takie druciki/sprężynki. RE: Lampa - Frexum - 24-07-2017 00:44:24 tak przedniej ![]() RE: Lampa - Dawdzio - 24-07-2017 01:17:41 Szukaj pod hasłem "sprężyna reflektora". ![]() Zanim kupisz spojrzyj najpierw czy wszystko jest w porządku, może po prostu któraś wyskoczyła. Nie mam teraz jak sprawdzić, ale o ile pamiętam, to wszystko idzie w chromowaną obwódkę (nie wiem jak jest z reflektorem nowszego typu, z przesuwanym włącznikiem) w takiej kolejności: -uszczelka (ważne, chroni szkło przed uszkodzeniem od wibracji) -szkło -metalowa ramka -lustro (mocowane przez "przekręcenie" wypustek z ramki przechodzących przez lustro) I teraz: lustro przytrzymują te sprężyny, sztuk cztery. Środkowa część sprężyny trzyma lustro, a oba końce zapierają się o obwódkę lampy od strony korpusu . Lustro, poprzez odpowiedni kształt wypustek opiera się na nich ściskając całość i uniemożliwiając niepożądany ruch elementów, ale jednocześnie te wypustki pełnią funkcję zawiasu podczas regulacji lustra śrubą znajdującą się z przodu, pod szkłem, dlatego nie można ich zagiąć "na chama". RE: Lampa - Frexum - 24-07-2017 09:13:22 Dzięki śliczne za odpowiedź . To raczej to jak tylko się dostane do garażu to zobacze |