![]() |
Polsko-ukraińska hybryda? - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Identyfikacja rowerów Romet (/forumdisplay.php?fid=211) +--- Wątek: Polsko-ukraińska hybryda? (/showthread.php?tid=43836) |
Polsko-ukraińska hybryda? - mihuuu - 18-05-2017 11:39:07 Dzień dobry wszystkim, We wtorek 16.05.2017 na OLX w okolicy mojej miejscowości zauważyłem rower w dobrej cenie (150zł) i pod wpływem impulsu postanowiłem dać szansę kolażówce rodem z PRL' i kupiłem egzemplarz o nieznanej historii w dostatecznym stanie technicznym. Zamierzam tchnąć w nią nowe życie i jestem na etapie określania zakresu prac - dodam, że jest to mój debiut w odrestaurowywaniu roweru - ale to zapewne w innym wątku w odpowiednim miejscu na forum. Na początku zwracam się z prośbą o identyfikację roweru, którego zdjęcia znajdują się w poniższej galerii Google. ROWER PRL W gronie podejrzanych z google są:
Zwracam uwagę na znaczej FAVORITA na ramie oraz "CHARKOV"skie szczęki hamulcowe. Kształty muf ramy charakterystyczne dla Favorita lub Huragana ale link z grafiką XB3 też jest zastanawiający, lecz nie jest to ostre koło (tylna przerzutka wydaje się być nowa). Jedna opona (sparciała) produkcji STOMIL: XB3 Pozdrawiam, M. RE: Polsko-ukraińska hybryda? - f126 - 18-05-2017 16:31:50 Rama to jest Romet Huragan/Jaguar. Korby również są rometowskie. RE: Polsko-ukraińska hybryda? - marwaski - 20-05-2017 12:22:27 Specjaliści chyba sobie poszli z tego forum... :-( Na moje oko to Huragan i nie ma się co sugerować osprzętem - to typowy zlepek Koła alu z piastami na łożyskach maszynowych - tak widzę ze zdjęć - mogę się mylić Generalnie do jazdy - za tę cenę to doby zakup. Ciekawa przeróbka haka - dospawane oczko do przerzutki - a przerzutka zamontowana na hak - ciekawe rozwiązanie z braku odpowiedniej przerzutki i to jest oczywiście do zmiany. Szerokości |