![]() |
Jak wykręcić szpliki prowadnicy pilark spalinowej - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Trudne sprawy (/forumdisplay.php?fid=206) +--- Wątek: Jak wykręcić szpliki prowadnicy pilark spalinowej (/showthread.php?tid=42159) |
Jak wykręcić szpliki prowadnicy pilark spalinowej - Supryk - 18-11-2016 00:33:33 Jak wykręcić szpilki prowadnicy pilarki spalinowej? Jakieś pomysły? RE: Jak wykręcić szpliki prowadnicy pilark spalinowej - Odrestaurator - 18-11-2016 00:43:43 Przewiduję trzy opcje: 1. 2 nakrętki, skontrować i odkręcać za dolną, 2. W miejscu w którym nie ma gwintu naszlifować, dopasować do tego klucz/kleszcze, 3. Naciąć poprzecznie szczelinę na śrubokręt płaski. Pewnie istnieje jakiś przyrząd do tego o którym istnieniu nie mam pojęcia ![]() RE: Jak wykręcić szpliki prowadnicy pilark spalinowej - darek23 - 18-11-2016 12:33:38 NIe wiem czy bez grzania palnikiem dasz rade. U mnie fabrycznie w husce byly wkrecone na jakis klej i bez podgrzania nawet nie drgnely. Po podgrzaniu sposobem "na kontre" puscily i dalo sie wykrecic. RE: Jak wykręcić szpliki prowadnicy pilark spalinowej - nie_mientki - 18-11-2016 13:32:24 4. Nakręcić nakrętkę i ją przyspawać, następnie odkręcić kluczem. Zastosowałbym jeśli tradycyjna metoda z kontrą doprowadzi do urwania w połowie. Niestety wtedy szpila do wymiany, ale z tego co widzę koszt kompletu oscyluje wokół dychy więc bez nerwów. RE: Jak wykręcić szpliki prowadnicy pilark spalinowej - Supryk - 18-11-2016 18:48:33 I tak są do wymiany. Trzeba będzie podgrzać, bo klej tam jest na 100 %, dysponuje tylko opalarką. |