![]() |
[ Kadet ] wibracje na kierownicy - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Rama, nadwozie, układ wydechowy (/forumdisplay.php?fid=224) +--- Wątek: [ Kadet ] wibracje na kierownicy (/showthread.php?tid=41389) |
[ Kadet ] wibracje na kierownicy - Maciek_Krk - 28-08-2016 21:18:44 Siema ! Mam problem i zanim wymysle sam rozwiazanie zapytam czy sa na to jakies gotowe patenty. Mianowicie w czasie jazdy Kadet dostaje wibracji. Sa ta bardzo male wibracje i prawie nie zauwazalne wiec uznal bym to za normalny objaw jedbak po paru km prawa dłoń poprostu mnie tak mrowi że sie nie da dalej jechac ![]() Dodam ze jestem zdrowy na ciele i umyśle wiec to odpada hehehe ![]() RE: [ Kadet ] wibracje na kierownicy - adam50t1 - 28-08-2016 22:09:29 Możesz dać gumowe podkładki (o których zrobiło się ostatnio głośno) ![]() RE: [ Kadet ] wibracje na kierownicy - joozek - 29-08-2016 00:03:41 W tym momencie przychodzi mi na myśl dowcip ![]() Przychodzi baba do lekarza i pyta. Panie doktorze jestem bardzo chora, wszystko mnie boli i palcem wskazującym pokazuje; tu mnie boli - nogi, tu mnie boli - brzuch, tu mnie boli - barki, tu mnie boli - ręce, tu mnie boli - głowa i tak dalej bez końca .... ![]() a lekarz na to .............. ma Pani złamanego palca ![]() ![]() ![]() Co do Twojego problemu ... pewnie masz krzywe koło. RE: [ Kadet ] wibracje na kierownicy - Maciek_Krk - 29-08-2016 00:38:38 Ale gdzie te podkladki dać ? ![]() Koła idealnie proste nie sa ale to nie ich wina jest gdyz taka częstotliwość drgań jest tam poprostu nie możliwa ![]() ![]() RE: [ Kadet ] wibracje na kierownicy - adam50t1 - 29-08-2016 01:04:21 Wyprostować wał może? ![]() RE: [ Kadet ] wibracje na kierownicy - Jaro5 - 29-08-2016 01:06:24 Może magneto? RE: [ Kadet ] wibracje na kierownicy - Maciek_Krk - 29-08-2016 10:30:38 Wał nowy, prosty jak strzała, magneto rownież nowe- ZMD. Wykluczam te dwie rzeczy bo nie widzę najmniejszego bicia na ktorym kolwiek z elementow. A na silniku nie czuć żadnej wibracji. Napisze raz jeszcze ze te wibracje sa nie wyczuwalne na ramie, nic sie nie trzesie ani nie telepie. Tylko prawa manetka gazu wpada w mały rezonans zapewne od silnika ktory zawsze ma jakieś drgania ktorych nie widać gołym okiem a jedynie w tym wypadku czuć pod ręką przy czym tylko pod prawą bo lewa jest ok ![]() Jest szansa ze to będą silent blocki silnika ? Wyglądają ok, ale maja juz pewnie tyle samo lat co cały Kadet. RE: [ Kadet ] wibracje na kierownicy - Odrestaurator - 29-08-2016 11:12:31 Wymień i zobacz, nie są drogie. RE: [ Kadet ] wibracje na kierownicy - Tomasso94 - 29-08-2016 12:34:39 Ja myślę że to wina przedniego zawieszenia, lagi pewnie stoją i nie amortyzują wstrząsów ![]() ![]() RE: [ Kadet ] wibracje na kierownicy - LiSiC - 29-08-2016 19:21:04 W Kadecie będzie dziwnie wyglądać ale widelec z Charta to świetne rozwiązanie ![]() Mam Ogara z praktycznie nowym widelcem i też mi się wibracje na kierownicę przenoszą, to akurat chyba standardowy objaw tych widelców... ewentualnie wahacz pchany z Komara też jest wygodniejszy Jeśli nie zawieszenie to sprawdź sprężynę odboju przepustnicy bo skoro to na manetce gazu czuć, to może coś z tym. Dałem kiedyś koledze silnik do regulacji a ten mi mówi że nie może wyregulować wolnych obrotów bo "przepustnica skacze jak po*ebana" wymiana sprężynki i jak ręką odjął silnik pracował idealnie ![]() |