![]() |
Romet Orkan - mało informacji - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Rowery - Pozostałe pytania (/forumdisplay.php?fid=210) +--- Wątek: Romet Orkan - mało informacji (/showthread.php?tid=40656) |
Romet Orkan - mało informacji - RzecznyWunsz - 28-06-2016 13:15:10 Cześć, Nurtuje mnie od dłuższego czasu kwestia Orkana, a mianowicie to że jest o nim strasznie mało napisane w internecie (Niestety jestem raczej zielony jeżeli chodzi o historię Rometów i chciałem lepiej poznać rower który mam ![]() ![]() Jeśli ktoś chciałby podzielić się wiedzą albo podesłać mi link do takich informacji (ganiąc za nieumiejętność obsługi wujka google ![]() ![]() ![]() Zdjęcie zrobione w połowie prac, jeszcze bez całego osprzętu. RE: Romet Orkan - mało informacji - wnusiu94 - 28-06-2016 15:22:26 Cytat:Romet Orkan – rower turystyczny produkowany w Polsce w latach 80. i 90. XX w. przez firmę Romet. W 2013 reaktywowano markę, prezentując współczesny rower crossowy na osprzęcie Shimano[1]. Źródło: wikipedia. Co tu więcej pisać? Rower, jak praktycznie każdy Romet wypada niesamowicie blado w porównaniu ze swoimi odpowiednikami (a często i pierwowzorami, bo 90% <jak nie lepiej> rowerów z okresu PRL jest bezczelnymi kopiami konstrukcji głównie niemieckich, ale i amerykańskich). Jeżeli chcesz się czegoś dowiedzieć to najpierw skonkretyzuj czego dokładnie. RE: Romet Orkan - mało informacji - motoclas82 - 12-09-2017 22:15:47 Jeździłem orkanem przez kilka lat. Koła były 28cali co dziwne z przodu dwa talerze na korbie 52/39 a z tylu tylko cztery biegi zawsze mnie to zastanawiało dlaczego tak dziwnie to było rozwiązane. Kierownica od kolażówki i ostro ścięty mostek na kierownicy tak go zapamietalem Wysłane z mojego HUAWEI LUA-L21 przy użyciu Tapatalka |