![]() |
O Traperze, który został radełkiem do ziemniaków. - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Polak potrafi (/forumdisplay.php?fid=105) +--- Wątek: O Traperze, który został radełkiem do ziemniaków. (/showthread.php?tid=39937) |
O Traperze, który został radełkiem do ziemniaków. - Chmielu17 - 27-04-2016 23:00:10 Witam. W tym wątku chciałem przedstawić krótką historię Trapera 1 z 1975 roku, którego kupiłem kiedyś na złomie rozebrałem na części, a zniszczona pospawana w przeszłości rama posłużyła do budowy radełka do ziemniaków na działce. Zaczęło się od znalezienia tego konkretnego egzemplarza na złomie. ![]() Po jakimś czasie dostałem wiadomość od Wojskiego jak Traper wyglądał "za życia". ![]() Ramę rozebrałem i przeleżała tak jakiś czas, dopóki u mnie na działce rodzice posadzili ziemniaki. Tata stwierdził, że zbuduje radełko z czegoś co znajduje się w komórce i wziął ramę Trapera, daszek od metalowego komina, kilka kształtowników z jakiegoś banera reklamowego oraz drewniane koło i zbudował to cudo. ![]() Całkiem dobrze spełniło swoją funkcję. RE: O Traperze, który został radełkiem do ziemniaków. - Motorowerzystka - 27-04-2016 23:14:52 A u ruskich... ![]() ![]() RE: O Traperze, który został radełkiem do ziemniaków. - Ermac - 28-04-2016 00:12:20 w którym miejscu ta rama była spawana? RE: O Traperze, który został radełkiem do ziemniaków. - Chmielu17 - 28-04-2016 00:18:05 Na łączeniu rury głównej z podsiodłową, podobno to typowa "usterka" tych rowerów. RE: O Traperze, który został radełkiem do ziemniaków. - wnusiu94 - 28-04-2016 03:30:11 Doskonała robota, brawa dla Taty! |