![]() |
Klamka hamulca- czy coś brakuje? - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Rowery - Problemy techniczne (/forumdisplay.php?fid=209) +--- Wątek: Klamka hamulca- czy coś brakuje? (/showthread.php?tid=39766) |
Klamka hamulca- czy coś brakuje? - Cov - 14-04-2016 10:47:22 Witam Mam pytanie odnośnie klamki hamulca ze zdjęcia, niestety nigdzie nie mogłem znaleźć wyraźnego zdjęcia w necie dlatego pytam. Nie wiem czy dobrzę opiszę o co mi chodzi ale się postaram ![]() Czy tam gdzie wychodzi linka w stronę hamuca jest otwór, wychodzi tamtędy linka razem z pancerzem. Pancerz razem z końcówką pancerza powinien "zaprzeć" się o krawędź, tak aby po wciśnięciu hamulca wyciągnąć linkę z pancerza. Problem w tym że pancerz razem z końcówką pancerza nie jest sztywny w tym otworze, i czasami ustawia się pod kątem, a czasami wygina. I mam pytanie, czy tam coś brakuje? Czy tam nie powinno być jakiejś tulejki dystansowej która byłaby łącznikiem między pancerzem z osłoną pancerza, a klamką? [attachment=12166] [attachment=12159] RE: Klamka hamulca- czy coś brakuje? - Odrestaurator - 14-04-2016 15:35:03 Powinna tam być taka mała tulejka, z wejściem na pancerz a z drugiej strony małe wyjście na linkę. Zapiera ona o ten otwór i po naciśnięciu klamki wciągasz samą linkę. Popytaj w rowerowych. RE: Klamka hamulca- czy coś brakuje? - wnusiu94 - 14-04-2016 17:01:34 (14-04-2016 15:35:03)Odrestaurator napisał(a): Powinna tam być taka mała tulejka, z wejściem na pancerz a z drugiej strony małe wyjście na linkę. Zapiera ona o ten otwór i po naciśnięciu klamki wciągasz samą linkę. Popytaj w rowerowych. ![]() RE: Klamka hamulca- czy coś brakuje? - Cov - 19-04-2016 11:54:03 Dzięki bardzo, tulejka kupiona ![]() |