![]() |
Komar - nowy tłumik - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Rama, nadwozie, układ wydechowy (/forumdisplay.php?fid=224) +--- Wątek: Komar - nowy tłumik (/showthread.php?tid=39468) |
Komar - nowy tłumik - Alex Tom - 19-03-2016 02:29:10 Czeka mnie kupno nowego tłumika do Komara 2350. Widzę na Allegro, że są tłumiki dwuczęściowe i jednoczęściowe. I teraz moje pytanie. Czy w Sztywniaku oryginalnie szedł tłumik dwuczęściowy a w Komarze 3 już jednoczęściowy? Pytam ponieważ na prawie wszystkich fotkach w internecie Sztywniaki mają dwuczęściowe, a nowsze Komarki już mają jednoczęściowe. Ja mam Komara 3 i chciałbym zachować go w miarę w oryginale dlatego pytam no ale wychodzi na to, że muszę kupić jednoczęściowy. A ten dwuczęściowy to co? Chodzi o to, że w przyszłości można byłoby go rozebrać i wyczyścić czy coś, tak? Bo jak tak, to kuszące jest to aby taki założyć. RE: Komar - nowy tłumik - Mariusz - 19-03-2016 09:14:42 Powinieneś mieć tłumik jednoczęściowy. Dwuczęściowe powinny być w sztywniakach. I dokładnie chodzi o to żeby go sobie wyczyścić jak się zapcha RE: Komar - nowy tłumik - Alex Tom - 19-03-2016 14:14:37 O dzięki bardzo ![]() Swoja drogą ciekawe czemu zrezygnowali z tego rozwiązania w nowszych modelach. Są tematy, że ludzie pytają jak wyczyścić w środku tłumik. Gdyby był dwuczęściowy to problem byłby z głowy. Kupię jednoczęściowy aby pasowało do oryginału. Zapytam z ciekawości tylko. Ten dwuczęściowy ze sztywniaka pasowałby do nowszego Komarka? RE: Komar - nowy tłumik - Mariusz - 19-03-2016 14:33:16 Trzeba by się mocno bawić żeby to zamienić Nowy typ ma inne mocowanie z tyłu. W sztywniaku masz obejmę a w tym nowszym wspawany jest uchwyt. RE: Komar - nowy tłumik - Alex Tom - 20-03-2016 22:38:49 Wiem już o co chodzi. Dzięki bardzo za odpowiedzi. RE: Komar - nowy tłumik - panbodzio - 24-11-2020 18:43:38 Ma ktoś sprawdzony model z allegro do komara 2350, który nie skoroduje po pół roku i kosztuje rozsądnie? Najlepiej cały komplet z kolankiem itp. |