![]() |
[Komar] Malowanie-pomoc w doborze koloru - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=21) +---- Dział: Romet Komar (/forumdisplay.php?fid=136) +---- Wątek: [Komar] Malowanie-pomoc w doborze koloru (/showthread.php?tid=38628) |
Malowanie-pomoc w doborze koloru - ApriliaMxByLaxa - 17-01-2016 22:57:37 Witam. Jak już pewnie kilku użytkowników tego forum wie, jestem w trakcie odrestaurowywania komarka 232 ![]() Będą pewnie pytania jaki chcę kolor oraz jak ma to wyglądać. Niżej przedstawiam wam mojego komara oraz komara którego znalazłem na olx. Są to barwy dosyć podobne i chciałbym uzyskać o nich jakieś informacje ( numery farby lub coś RAL czy jak to sie zwie) Jak radzicie malować komara ? Jakim sposobem akryl/proszkowo ? Prosiłbym o jakieś sensowne odpowiedzi które dużo by mi pomogły w podjęciu dobrej decyzji ![]() ![]() RE: Malowanie-pomoc w doborze koloru - VRka :D - 17-01-2016 23:00:20 Według mnie lepiej proszkowo, co do lakieru: Ten niebieski to Ral 5015 a biały to nie pamiętam ![]() RE: Malowanie-pomoc w doborze koloru - 175mateusz - 18-01-2016 00:12:21 też mi się zdaje, że proszkowo lakier po prostu jest twardy. RE: Malowanie-pomoc w doborze koloru - Rafku - 18-01-2016 00:17:45 Proszkowo proszkowo, lakier twardy, taki twardy, ze jak pukniesz mlotkiem to peka. Przynajmniej u mnie tak jest... Kolejna sprawa do proszku WSZYSTKIE elementy muszą byc oczyszczone z czegokolwiek, czyli nic nie mozesz poszpachlowac Z plusow to proszek pewnie jest tanszy niz pistolet Co do kolorow to komar z drugiej fotki nie wyglada zle RE: Malowanie-pomoc w doborze koloru - Paweł13 - 18-01-2016 00:45:13 Nie widzę sensu aby malować tego komara, co oryginał to oryginał a to jest zawsze plus nawet jak stan jest średni. Na olx jest pełno komarów wyremontowanych po kiju dla zarobku tak jak np ten z drugiego obrazka z źle dobranymi kolorami. Ale jak już chcesz go malować to tylko z pistoletu nie ma co oszczędzać. RE: Malowanie-pomoc w doborze koloru - joozek - 18-01-2016 00:53:48 Chętnie pożyczyłbym jedną część z Twojego Komara w celu dobrania kolorów - zwłaszcza tej "kości słoniowej". Np skorupa lampy, w środku zapewne zachował się jego najintensywniejszy odcień. Malowanie - tylko akrylem - super lakiery AutoColor ew Solid Oczywiście koszty przesyłki pokryję, jak coś to pisz PW RE: Malowanie-pomoc w doborze koloru - 175mateusz - 18-01-2016 13:47:40 [quote='Rafku' pid='475742' dateline='1453065465'] Proszkowo proszkowo, lakier twardy, taki twardy, ze jak pukniesz mlotkiem to peka. Przynajmniej u mnie tak jest... To chyba coś nie tak masz zrobione,że Ci odpada U mnie przy prostowaniu pomalowanego przodu nic nie pękło itp a lakier jest proszkowy także chyba coś musieli Ci źle zrobić podczas malowania skoro uderzając młotkiem Ci odpada RE: Malowanie-pomoc w doborze koloru - ApriliaMxByLaxa - 18-01-2016 21:46:42 (18-01-2016 00:53:48)joozek napisał(a): Chętnie pożyczyłbym jedną część z Twojego Komara w celu dobrania kolorów - zwłaszcza tej "kości słoniowej". Np skorupa lampy, w środku zapewne zachował się jego najintensywniejszy odcień. Niestety nie jest to możliwe ![]() Ale dzięki ,że chcesz pomóc |