![]() |
Wózek boczny - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Prawo (/forumdisplay.php?fid=99) +--- Dział: Pytania (/forumdisplay.php?fid=102) +--- Wątek: Wózek boczny (/showthread.php?tid=38088) |
Wózek boczny - Emikel - 06-12-2015 19:58:56 Witajcie, mam pytanko. Mianowicie będę robił sobie wózek boczny do ogarka, ale muszę mu zrobić przegląd i teraz tak czy ten wózek mogę sobie doczepić ,,na dziko" już po tym jak sam ogar przejdzie przegląd. Iczy gliny się nie będą czepiać do tego wózka. Jakie mają być w nim światła. I czy jest jakiś magiczny warunek który pozwala posiadać go. Z góry dzięki ![]() RE: Wózek boczny - Blusik - 06-12-2015 20:18:23 Jest to w ogólne opłacalne romet ci to uciągnie Wysłane z mojego PSP5504DUO przy użyciu Tapatalka RE: Wózek boczny - Emikel - 06-12-2015 20:22:14 Ludzie się nie pytam czy to uciągnie i czy opłacalne bo to już moje zmartwienie. Zadałem kilka pytań w temacie wyżej i tylko na nie oczekuje odpowiedzi. Ps. Gościu z mojego miasta ma komara z wózkiem. RE: Wózek boczny - jurek_j - 06-12-2015 20:44:21 To nie prościej spytać się gościa z Twojego miasta co ma komara z wózkiem, jak wygląda eksploatacja takiego i ewentualne wymogi prawne, tudzież uwagi od policji w czasie kontroli, itp.? RE: Wózek boczny - Rafku - 06-12-2015 20:56:38 No wlasnie ![]() Malo kto tutaj ma takie wizje wiejskiego tuningu, wiec nie sadze ze ktos bedzie mial jakas wiedze doswiadczenie z tym... RE: Wózek boczny - Emikel - 06-12-2015 21:02:29 (06-12-2015 20:44:21)jurek_j napisał(a): To nie prościej spytać się gościa z Twojego miasta co ma komara z wózkiem, jak wygląda eksploatacja takiego i ewentualne wymogi prawne, tudzież uwagi od policji w czasie kontroli, itp.? (06-12-2015 20:56:38)Rafku napisał(a): No wlasnie Ja pierdziele gdzie moderatorzy? Tak to kurna srają się to że ktoś powie 1 słowo za dużo a tu? Ehh... Ludzie widzę że dalej nikt nie rozumie że oczekuje jedynie odpowiedzi na pytania a nie pierdzielenia o dupie Maryni. Tego gościa nie zapytam, nawet go nie widziałem ale już od kilku znajomych słyszałem że jakiś rok temu co tydzień na ryneczek latał. RE: Wózek boczny - Motorowerzystka - 06-12-2015 21:15:28 Rafku napisał(a):Malo kto tutaj ma takie wizje wiejskiego tuninguDlaczego wiejski tuning? To tylko przydatne usprawnienie... Co do pytania, to policja raczej nie powinna się przyczepiać, ale też jechać z tym na przegląd może być nie zbyt dobrym pomysłem - kto wie, może będą wymagali jakiejś homologacji na niego ![]() ![]() ![]() RE: Wózek boczny - Motorowerzystka - 07-12-2015 00:25:07 Co do kwestii prawnych: Cytat:Wózek do motocykla nie wyposażony w hamulec koła uważany jest wg polskiego prawa za "lekki" i nie wymaga homologacji. Jeśli chodzi o przepisy, należy wspomnieć, że wózki boczne nie podlegają również rejestracji i nie wymaga się ich dodatkowego ubezpieczenia. Każdy, kto będzie chciał motocyklem z koszem jeździć w 3 osoby, zmuszony będzie do udania się na przegląd całym zestawem oraz do Wydziału Komunikacji w celu zmiany "ilości miejsc" w dowodzie rejestracyjnym. Cytat:ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY1) z dnia 31 grudnia 2002 r. RE: Wózek boczny - bartosz1907 - 07-12-2015 00:35:17 no i kobieta was zawstydziła :-) napisała krótko, konkretnie i na temat :-) Jak tam samopoczucie Panowie - filozofowie ? :-) |