![]() |
Mz ETZ 250 - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Giełda (/forumdisplay.php?fid=35) +--- Dział: Czy warto kupić? Wycena, Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=98) +--- Wątek: Mz ETZ 250 (/showthread.php?tid=37997) |
Mz ETZ 250 - aprilia125 - 29-11-2015 15:18:39 Witam pytanie może trochę nie na tym forum ![]() Głównie chodzi mi o zapłon jakie są jego awarie ? RE: Mz ETZ 250 - Saper - 29-11-2015 17:32:01 Na dniach również będę brał etz, która stoi w garażu od 15 lat. Z tego co się orientuje to cewka się grzeje po dłuższej podróży i MZ traci iskre. Po ostygnieciu wszystko wraca do normy. Instalacja lubi się palić. Tak słyszałem. Silnik wygina się w prawo. Winę za to ponosi słaba konstrukcja mocowania silnika. Główny powód to stawianie moto na koło i strzelanie ze sprzęgła. No i w silniku jest kilka awaryjnych rzeczy. Np. Gwint od regulacji sprzęgła lubi się wyrabiać. Trochę czytałem na temat tego moto i większość ludzi poleca emzete. Jak juz kupie moją etke to napisze co i jak. |