![]() |
LiSiC-owe Wigry 2 '77 - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Nasze rowery Romet - Użytkowe i turystyczne (/forumdisplay.php?fid=208) +--- Wątek: LiSiC-owe Wigry 2 '77 (/showthread.php?tid=36825) |
LiSiC-owe Wigry 2 '77 - LiSiC - 26-08-2015 17:29:02 No to może na początek zdjęcie. ![]() Nic szczególnego, póki co. Zbudowałem je bo mój rower którym jeżdżę na co dzień odmówił posłuszeństwa(ММВЗ Аист). Plany? Nie stać mnie póki co na nic więcej jak wymianę łożysk i łańcucha, ale więcej do jazdy w sumie nie jest potrzebne. Chciałbym kiedyś zdobyć hamulec z jednym klockiem(to to takie co naciska na oponę x3) podobają mi się błotniki z DDR-owskiego składaka i chyba je zostawię, oczywiście wymagają też dopieszczenia i przypasowania(tylni zamontowałem na opaskach zaciskowych, żeby nie ocierał o oponę bo brakuje jednej dziurki). Zazdroszczę bratu trochę Universal Wigry 3 którego złożył i dlatego też postanowiłem zająć się Wigry :3 PS: Nie polecam rumuńskich opon marki PEGASUS, przy montażu w jednej pękną drut dociskający oponę do rafki. PS 2: Co zrobić żeby te sprężynowe siedzenie nie skrzypiało podczas jazdy? RE: LiSiC-owe Wigry 2 '77 - Odrestaurator - 26-08-2015 21:46:07 Ładny wigracz co do siedzenia to rozkręć je i przesmaruj ale skrzypienie to chyba nieodłączna część. RE: LiSiC-owe Wigry 2 '77 - mateeusz - 26-08-2015 22:03:06 Fajny egzemplarz do jazdy, a skrzypienie to po prostu klimat tych pojazdów. ![]() RE: LiSiC-owe Wigry 2 '77 - Muran001 - 26-08-2015 22:28:45 Całkiem niezły Wigry. 1. Korbowód na składaku ze zdjęcia nie był stosowany w tym modelu, ale czy jest na kliny czy na kwadraty? 2. Nie martw się. Siodełko w moim Flamingu też skrzypi (starszy typ rometowski wykończony dermą). RE: LiSiC-owe Wigry 2 '77 - LiSiC - 27-08-2015 10:27:07 (26-08-2015 22:28:45)Muran001 napisał(a): Całkiem niezły Wigry. Suport (jak to nazwałeś, korbowód) pochodzi z Zenita i jest na dwa kliny. Siedzenie jest wygodne, ale skrzypienie jest trochę irytujące, chyba będę musiał zamontować oryginalne siedzenie Rometa. RE: LiSiC-owe Wigry 2 '77 - LiSiC - 26-09-2015 19:09:58 ![]() Wigry rośnie w siłę xD Wzbogacone o technologię z wielu krajów bloku wschodniego, to jest: - СССР - Koszyk wraz z bagażnikiem i tylna opona z roweru ПМЗ Кама, - ČSSR - Tylne koło, - DDR - Błotniki, przedni odblask, - Bułgaria - Pedały, - Rumunia - Przednia opona. Cała reszta z PRL-u ![]() Zepsuł mi się ММВЗ Аист którym jeżdżę na co dzień i musiałem reaktywować Wigry :3 |