![]() |
Rejestracja ogara - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Prawo (/forumdisplay.php?fid=99) +--- Dział: Dokumenty (/forumdisplay.php?fid=101) +--- Wątek: Rejestracja ogara (/showthread.php?tid=35465) |
Rejestracja ogara - Pitersen - 14-06-2015 22:59:01 Siemka mam pytanie jak to jest z przeglądem technicznym do rometa, tak wiem że trzeba robić co 2 lata itp. tylko problem mam taki że kupiłem rometa z papierami i ostatni przegląd był w 2012roku od tego czasu motor miał 4 właścicieli którzy go nie przerejestrowywali i nie płacili OC(mniejsza o oc) i teraz nie wiem czy robić przegląd "na kartce" czy może być w tym dowodzie, Proszę o w miarę szybką odpowiedź A i jakby znał ktoś diagnostę co podbija przeglądy bez potrzeby prowadzenia motocykla na stację diagnostyczną to byłbym wdzięczny za namiary bo chce jak najszybciej ogara przerejestrować a jak narazie przeglądu nie przejdzie ![]() RE: Rejestracja ogara - 175mateusz - 14-06-2015 23:36:35 może wbić Ci w dowód. jeśli bedziesz go przerejestrowywał to sprawdzą w dowodzie czy jest aktualny przegląd i tyle ![]() RE: Rejestracja ogara - Kaskader na komarze - 14-06-2015 23:46:41 Nawet musi bym powiedział wbij w dowód, z dniem zakupu musisz mieć wykupione Oc na siebie,mamę lub kogoś i z tymi 4 umowami idziesz do Wk i rejestrujesz. Lepiej iść na przegląd ... Tutaj chodzi o Twoje i innych bezpieczeństwo, lepiej zrób to co ma być zrobione, idź na legalu bez wahania na przegląd i graj pewnego bo przecież wiesz że przejdzie BDB. Nie kombinuj, nie popieram takiego dziadostwa, ale róbta co chceta, obym na Ciebie nie wpadł ![]() RE: Rejestracja ogara - 175mateusz - 14-06-2015 23:50:49 dziadostwo zależy od diagnosty. Niestety(albo stety ![]() ![]() RE: Rejestracja ogara - Kaskader na komarze - 15-06-2015 01:05:52 Mówię o ludziach którzy właśnie podchodzą z takim czymś "o pójdę z dowodem to Mi wiesiu podbije za flachę" Że diagności mają szybki zarobek to jedno, ale sami niech zaczną ludzie coś myśleć. Bo potem płacz i żale. Powtarzam to i będę powtarzał. ![]() RE: Rejestracja ogara - 175mateusz - 15-06-2015 02:18:50 ja nikomu na flachę nie daję. U mnie każdy romet ma hamulce oba i światła także zawsze jest gotowy do przeglądu. A że diagnosta nie sprawdza to jego problem ja nie będę nadgorliwy, a z resztą jakie potem są płacze i żale bo nie rozumiem ![]() RE: Rejestracja ogara - Pitersen - 15-06-2015 15:29:09 wszystko niby fajnie tylko że u mnie numery ramy nie zgadzają się z tymi w dowodzie a przegląd zrobić muszę i motorek w życiu w tym stanie nie przejdzie przeglądu ![]() Jeszcze tylko pytanie czy diagnosta musi mieć jakieś specjalne uprawnienia do podbijania przeglądów motocyklowych? znaczy czy jakbym podjechał motorem do diagnosty od ciężarówek to ten przegląd będzie "dobry"? RE: Rejestracja ogara - hvil - 15-06-2015 15:39:41 będzie dobry, przegląd to przegląd:-) RE: Rejestracja ogara - Pitersen - 15-06-2015 15:42:13 Dzięki chłopaki ![]() RE: Rejestracja ogara - Semmao - 24-06-2015 10:55:18 Problem rozwiązany => ZAMYKAM ! |