![]() |
[naklejki] - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Rowery - Problemy techniczne (/forumdisplay.php?fid=209) +--- Wątek: [naklejki] (/showthread.php?tid=35139) |
[naklejki] - KaroPL - 28-05-2015 09:47:47 Chciałbym kupić naklejki do wigry 3 oryginalne lub po ptostu ich odpowiedniki znalazłem coś takiego http://motonaklejki.pl/naklejki/3/0/63/ a nie wiem czy strona jest pewna. Może gdzie indziej da się kupić te naklejki w lepszej cenie. RE: [naklejki] - nie_mientki - 28-05-2015 10:50:01 Prawdopodobnie się nie da(ani taniej ani w ogóle), motonaklejki to pewny kontrahent i dobry jakościowo wyrób. RE: [naklejki] - wnusiu94 - 28-05-2015 10:51:21 Nie ma lepszej firmy w tym fachu jak motonaklejki i wiem co mówię. RE: [naklejki] - Semmao - 28-05-2015 11:07:08 Bez przesady, 40zł to nie majątek, a jakość od w/w Pana rewelacja. ![]() RE: [naklejki] - Tomasz-pr110 - 28-05-2015 12:08:09 Ale naklejki 'Romet' nie są identyczne jak oryginalne niestety. Nie wiem, może nie mogą być 100% kopią i muszą się czymś różnić. Ma to też swoje zalety bo już w ogłoszeniach po zdjęciach z daleka widać czy naklejka jest współczesna czy oryginalna od nowości. RE: [naklejki] - Crimson Ghost - 28-05-2015 15:42:49 Pamiętaj o tym, że nawet oryginalne naklejki rometowskie często różniły się kolorem, układem a nawet rozmiarem. Michał nie wypuszcza tandety - wszystkie wlepy, które sprzedaje są robione na bazie oryginalnych. RE: [naklejki] - Zweitakter - 29-05-2015 16:05:52 (28-05-2015 12:08:09)Tomasz-pr110 napisał(a): Ale naklejki 'Romet' nie są identyczne jak oryginalne niestety. J/W czyli jak Bartek. Naklejki rometu zmieniały sie w różnych latach Michał nie ma w ofercie wszystkich wersji rozwojowych, robota jest PROFI i mało kto sie na to porywa bo zeby to zrobić DOBRZE z przyczyn technicznych obowiązkowy jest duży nakład. RE: [naklejki] - Rafku - 29-05-2015 17:49:45 Tylko musisz uważać podczas naklejania. Ja kupiłem komplet naklejek na bak do motorynki i jedną zniszczyłem. Są mówiąc kolokwialnie szmaciane, i koniecznie potrzebna jest suszarka, żeby to dobrze nakleić, i uważaj na rogi, bo ogólnie słaby ten cały klej mają. RE: [naklejki] - Wigrus - 29-05-2015 18:30:59 (29-05-2015 17:49:45)Rafku napisał(a): Tylko musisz uważać podczas naklejania. Ja kupiłem komplet naklejek na bak do motorynki i jedną zniszczyłem. Są mówiąc kolokwialnie szmaciane, i koniecznie potrzebna jest suszarka, żeby to dobrze nakleić, i uważaj na rogi, bo ogólnie słaby ten cały klej mają.Bo to nie są nalepki z gazetki, które można pacnąć kiedykolwiek i gdziekolwiek, tylko trzeba je przyklejać powoli, cierpliwie i techniką "od rogu". RE: [naklejki] - KaroPL - 29-05-2015 22:59:13 (29-05-2015 17:49:45)Rafku napisał(a): Tylko musisz uważać podczas naklejania. Ja kupiłem komplet naklejek na bak do motorynki i jedną zniszczyłem. Są mówiąc kolokwialnie szmaciane, i koniecznie potrzebna jest suszarka, żeby to dobrze nakleić, i uważaj na rogi, bo ogólnie słaby ten cały klej mają. wytłumaczysz jak przykleić poprawnie żeby nie spaprać ? RE: [naklejki] - Zweitakter - 29-05-2015 23:44:40 kup sobie za 5 zł arkusz foli samoprzylepnej do drukarek, butelke benzyny extrakcyjnej czasem przydaje się kostka z korka i szpilka..... folie potnij na kawałki i ćwicz, tu potrzebna jest PRAKTYKA ciężko "załadować" komuś wiedzę praktyczną metodą znaną z filmu Matrix ![]() RE: [naklejki] - nie_mientki - 29-05-2015 23:46:29 (29-05-2015 23:44:40)Zweitakter napisał(a): kup sobie za 5 zł arkusz foli samoprzylepnej do drukarek, butelke benzyny extrakcyjnej czasem przydaje się kostka z korka i szpilka..... U mnie jeśli dobrze pamiętam za 5 zł to by można kupić dwa arkusze A3 i jeden A4. RE: [naklejki] - Buka - 29-05-2015 23:46:55 Na samym początku odklejasz krótszy bok naklejki od arkusza ok. 1cm i przyklejasz do ramy. Potem bierzesz twardą gąbkę (broń boże nie ostrą, tylko twardą, mniej więcej taką jak masz na kostkach ściernych, ale bez samego ścierniwa) i powolutku odklejasz i jednocześnie mocno dociskasz na naklejkę (tą odklejoną już część) od środka naklejki do brzegów (aby nie powstały pęcherzyki) i tak do końca naklejki. Pamiętaj tylko, aby narysować sobie dokładnie w którym miejscu mają być (np. ołówkiem, ale tak, żebyś widział, a żebyś nie uszkodził lakieru), bo krzywo naklejona naklejka to pieniądze w błoto, bo wygląda to słabo, a drugi raz jej już nie przekleisz (albo uszkodzi się sama naklejka, albo pozostanie za mało kleju, a najczęściej jedno i drugie). Cyrki z gąbką są dlatego, aby naklejka była prawidłowo przyklejona, bo owszem pęcherzyków możesz się pozbyć szpileczką i gąbką, ale często takie poprawki widać gołym okiem. |