![]() |
Skoda Felicia Sport Line '99 - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Cztery kółka (/forumdisplay.php?fid=165) +--- Wątek: Skoda Felicia Sport Line '99 (/showthread.php?tid=34890) |
Skoda Felicia Sport Line '99 - romek - 15-05-2015 22:51:46 Moim pierwszym samochodem była zielona Felicia 1.3. Nie ukrywam, mimo nienajlepszego stanu blacharskiego traktowałem to autko jak przyjaciółkę... Tym bardziej szkoda mi się zrobiło jak w ulewnym deszczu nie wyhamowałem, wpakowałem się w tył Galaxy (które zatrzymało się aby ominąć ciężarówkę która wjechała w tył Seicento -,-), a jeszcze na mnie wpadł Matiz.. ![]() Nie było już sensu jej robić. Podłużnice siadły. Miałem być jakiś czas bez samochodu ale w tym samym dniu co miałem dzwona kolega mi podesłał ogłoszenie z otomoto. Początkowo patrzyłem sceptycznie, ze względu na niską cenę... Cytat:Auto w doskonałym jak na wiek stanie technicznym. SPRAWNE NA 100 %. Silnik i skrzynia super, zawieszenie ciche bez żadnych luzów. Nowy kompletny wydech, Rozrusznik po kompleksowej naprawie, akumulator na gwarancji. Bardzo ładna limitowana tapicerka z żółtymi wstawkami. Żółte pasy bezpieczeństwa i zegary. Ważny przegląd i oc. Auto w ciągłej eksploatacji. Posiadam 3 kluczyki, instrukcje i książkę serwisową . Od samego początku w jednych rękach. Posiada nieliczne ślady korozji. Posiadam drugi komplet kół z oponami zimowymi. Gorąco polecam. Jednak im bardziej przypatrywałem się ogłoszeniu, tym bardziej mi się ona wkręcała. Co prawda miała być w gazie, ale... ta wersja wyposażenia mnie urzekła. Było już grubo po 23:00 więc z telefonem wstrzymałem się do rana. Rano zadzwoniłem, ogarnąłem z kim pojadę (jechałem do Torunia, 130 km w jedną stronę). Niestety, jako że moja towarzyszka, która mnie tam wiozła jest nauczycielką w szkole średniej, była wolna dopiero po 19:00 z uwagi na matury. Na miejscu byliśmy o 21:15.... Okazało się że facet jest handlarzem, i piątym (!) właścicielem auta. Jestem jednak skłonny uwierzyć w wersję że było to auto jego córki wzięte po prostu na firmę, ze względu na ubezpieczenie. Dużo porobione, a na kartce z przeglądu (jej dowód rejestracyjny jest bardzo stary, facet jej nie przejestrowywał) sprzed prawie roku widnieje przebieg 136.000 km (wobec dzisiejszych 147.000). Bez skrępowania przyznał że ona stała w krzakach 3 lata bez przeglądu i OC. Co w nią zainwestował? Kompletny wydech, rozrusznik po regeneracji, podobno nowy akumulator, świetne radio Blaupunkta i głośniki Sony... Silnik 1.3 MPI. Okazało się jednak że auto ma też swoje wady. Przede wszystkim - jest po przejściach, i dosyć niechlujnie naprawione. Prawy przedni błotnik jest przeżarty, ma widoczny ok. 30 cm gruczoł rdzy. Wzmocnienie przednie (to na wysokości chłodnicy) jest dosyć solidnie wgniecione. Maska pomalowana chyba sprejem i nieco różniące się odcienie na drzwiach. Ubezpieczenie? Owszem, ważne ale komisowe miesięczne i do 18 maja. Na reszcie samochodu rzeczywiście, korozja nie jest zbyt rozległa. Nawet klapa w miarę cała. Ogarnę to wszystko za niedługo. Ponadto - owszem, 3 kluczyki - szkoda że 2 od zapłonu, jeden od drzwi kierowcy a do bagażnika, pasażera i wlewu paliwa nie mam kluczyka ![]() Rzeczywiście, silnik ma zdrowy. Skrzynia biegów pracuje ładnie, choć mam przyzwyczajenie z zielonej Skody w której lewarek miał ogromne luzy, i w tej czasem mi się 3 nie wrzuca ![]() Jednak co jest najlepsze w tym aucie? Jego wersja ![]() Nie jest to tajemnicą, za 1800 zł stałem się właścicielem auta typowego banana z końca lat '90 ![]() Myślę, że było warto. Autko będę ogarniał w swoim czasie, ale już teraz każdy się nim zachwyca - zwłaszcza tymi żółtymi wykończeniami ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Skoda Felicia Sport Line '99 - Latos - 15-05-2015 23:08:12 Fajnie wygląda ![]() ![]() RE: Skoda Felicia Sport Line '99 - romek - 15-05-2015 23:18:48 Uważam je za najlepsze samochody pod słońcem ![]() ![]() Tyle rzeczy do naprawienia? ![]() RE: Skoda Felicia Sport Line '99 - axelbenq - 15-05-2015 23:36:14 Ta pierwsza Felka poszła na szrot, czy zostawiłeś jako dawcę części ? RE: Skoda Felicia Sport Line '99 - romek - 16-05-2015 00:03:18 Dzwona miałem przedwczoraj, więc jeszcze stoi na podwórku, czekam na rzeczoznawcę a potem ogołocę ze wszystkiego co się może przydać i sprzedam ![]() ![]() RE: Skoda Felicia Sport Line '99 - motoclas82 - 27-06-2015 00:22:01 [attachment=9418]Felcie fajne auto na początek sam miałem jako pierwsze auto tyle że lepiej wyposażoną i 1.6 silnik. Do dziś miło ją wspominam ![]() |