![]() |
Raczej nie Romet, ale może ktoś wie co to? - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Identyfikacja rowerów Romet (/forumdisplay.php?fid=211) +--- Wątek: Raczej nie Romet, ale może ktoś wie co to? (/showthread.php?tid=34828) |
Raczej nie Romet, ale może ktoś wie co to? - Pinio - 12-05-2015 22:27:11 Witam. Będąc dziś na złomie kupiłem ramę szosową. Raczej nie Polska, ale może ktoś wie co to za firma? I ile mogłaby być warta? A więc tak: rama jest zbudowana na rurkach Reynolds 531, haki sygnowane Campagnolo, ślizg do linek sygnowany shimano. Oś suportu pusta w środku. Niestety posiada dziurę w rurce podsiodłowej (jakiś debil wbijał gwoździa ![]() ![]() Zdjęcia: RE: Raczej nie Romet, ale może ktoś wie co to? - PawełBike - 13-05-2015 17:31:24 Jaki rozmiar? Ja tam bym nią dalej latał, w tym miejscu nie ma jakiś większych obciążeń, a nikt przecie metrowej sztycy schowanej nie wozi by wadziło ![]() RE: Raczej nie Romet, ale może ktoś wie co to? - Pinio - 13-05-2015 23:29:24 (13-05-2015 17:31:24)PawełBike napisał(a): Jaki rozmiar? Ja tam bym nią dalej latał, w tym miejscu nie ma jakiś większych obciążeń, a nikt przecie metrowej sztycy schowanej nie wozi by wadziło Jeśli dobrze zmierzyłem, to rozmiar 590. Sam chętnie bym ją poskładał, ale nie mam części, a nie chcę tam zakładać byle czego ![]() To co, nikt nie wie jaka to firma?? RE: Raczej nie Romet, ale może ktoś wie co to? - Zweitakter - 14-05-2015 14:14:08 dobra rama szosowa ![]() Kkoniecznie musisz wiedzieć wzuć na jaka grupę ostrokolową. Kajak czy Bernardfixed dziure mosiundzem zalepio i ganiac. Apropos niechce zakładać byleczego zakup szymona 600 tricolor to nie jest taka katastrofa ekonomiczna jak nielatany stary duracz wiec działaj RE: Raczej nie Romet, ale może ktoś wie co to? - Paweł13 - 14-05-2015 15:53:32 Katastrofa ekonomiczna=ciężarówka składaków Ale jeśli rama jest pod twój rozmiar to warto zainwestować w pełną grupę shimano 600 bo może być fajna maszyna. RE: Raczej nie Romet, ale może ktoś wie co to? - Pinio - 14-05-2015 21:25:49 (14-05-2015 15:53:32)Paweł13 napisał(a): Katastrofa ekonomiczna=ciężarówka składaków No i to jest ten problem. Rama jest w moim rozmiarze, w kolorze który bardzo mi się podoba i dobrej klasy. Jednak chcąc zrobić z niej rower, musiałbym dość dużo włożyć. A chwilowo nie mam pieniędzy, tym bardziej że za to mogę sobie nakupić trochę innych rowerów. Z drugiej strony gdybym ją teraz sprzedał, pewnie bym tego załował w przyszłości... W sumie zawsze może sobie leżakować i czekać na lepsze czasy ![]() A tak mniej więcej to ile ona mogłaby być warta? RE: Raczej nie Romet, ale może ktoś wie co to? - Paweł13 - 14-05-2015 21:48:21 Jak kolor Ci się podoba to te dziury zaszpachluj i zaklej losową naklejką "yolo kampaniolo" już zaoszczędzisz stówkę na lakierowaniu. Problem jest taki, że raczej szosy rzadko się walają po złomach a co dopiero z osprzętem. RE: Raczej nie Romet, ale może ktoś wie co to? - wnusiu94 - 15-05-2015 01:00:09 (14-05-2015 21:25:49)Pinio napisał(a): Rama jest w moim rozmiarze, w kolorze który bardzo mi się podoba i dobrej klasy. Jednak chcąc zrobić z niej rower, musiałbym dość dużo włożyć. A chwilowo nie mam pieniędzy, tym bardziej że za to mogę sobie nakupić trochę innych rowerów. U mnie zwykłe składaki potrafią leżakować rok i czekać nie wiadomo na co, a u Ciebie szosa wysokiej klasy nie może? Proszę Cię! ![]() RE: Raczej nie Romet, ale może ktoś wie co to? - Zweitakter - 15-05-2015 01:16:55 (14-05-2015 21:25:49)Pinio napisał(a): musiałbym dość dużo włożyć. A chwilowo nie mam pieniędzy, tym bardziej że za to mogę sobie nakupić trochę innych rowerów. dużo to ile? cieniowane szprychy do przedniego koła 3,50 szt .... nakupić trochę innych ![]() to troche tak jak z winkiem po co dobre kiedy mozna kupic 5-6 nalewek za pinć złoty tylko nie narzekaj potem ze Ci sie chce rzygac i głowa boli ![]() |