![]() |
Zimny nie odpala z rozrusznika - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet Motors (/forumdisplay.php?fid=228) +--- Dział: RM - Problemy techniczne - Elektryka (/forumdisplay.php?fid=230) +--- Wątek: Zimny nie odpala z rozrusznika (/showthread.php?tid=32074) |
Zimny nie odpala z rozrusznika - Dabek333 - 23-01-2015 19:47:02 Siema mam taki problem jak skuter troche postoi to rozrusznik bardzo słabo kręci przez co skuter nie chce odpalic gdy juz go odpale za pomocą wiertarki i pochodzi chwile to zapala od strzała z rozrusznika co to moze byc akumulator naładowany rozrusznik nowy??skuter 4t RE: Zimny nie odpala z rozrusznika - Damian4570 - 23-01-2015 20:16:24 Co może być? "czajna jak czajna" - czyli wszystko ![]() ![]() RE: Zimny nie odpala z rozrusznika - TheNight - 23-01-2015 21:05:16 Zbyt gęsty olej w silniku lub nie dopasowany do pogody [im zimniej tym gęstszy] wymień olej i naładuj akumulator RE: Zimny nie odpala z rozrusznika - wojtekr35 - 23-01-2015 21:23:37 Olej olejem, wiadomo, że jak zimno to ciężej obrócić tym potężnym silnikiem ![]() Czy akumulator jest dobry możesz sobie łatwo sprawdzić, bierzesz multimetr lub cokolwiek co mierzy napięcie (nie wiem co, ale może coś takiego jeszcze jest) i mierzysz ile ma akumulator, jak go naładujesz do pełna to powinno być w okolicach 12V no i jak jest dobry, to powinien długo trzymać takie napięcie ;] RE: Zimny nie odpala z rozrusznika - Dabek333 - 23-01-2015 22:30:52 Akumulator mam samochodowy z Tico ![]() RE: Zimny nie odpala z rozrusznika - romet200 - 28-01-2015 19:45:38 Jak kiedyś miałem skutera to miałem podobny problem, ale po zdjęciu tej pokrywy od kopki nasmarowałem gniazda co w nich rozrusznik chodzi i kręcił o wiele szybciej, wtedy odpalał na zimnym ale trzeba było trochę pokręcić więc pomogła regulacja zaworów i palił potem na dotyk. Spróbuj z tym co napisałem powinno pomóc. |