![]() |
Lakier bezbarwny - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Rowery - Pozostałe pytania (/forumdisplay.php?fid=210) +--- Wątek: Lakier bezbarwny (/showthread.php?tid=31634) |
Lakier bezbarwny - pycu - 05-01-2015 23:30:29 Witam, pomalowałem wigry 3 sprayem, parę warstw. Mam już go prawie złożonego i nie wiem, czy jeszcze raz nie rozebrać i pomalować na bezbarwny ze sprayu. Jak myślicie, lakier może się zniszczyć bez bezbarwnego? dodam, że polerowałem już lakier, trzeba to jakoś umyć lub wyczyścić? RE: Lakier bezbarwny - kondzio310 - 05-01-2015 23:34:15 Bezbarwny nie zawadzi, ale przed pomalowaniem bezbarwnego, trzeba zmatować lakier , tak żeby straciłswój połysk, przez to Bezbarwny bedzie sie trzymał tak jak powinien. Po polerowaniu jedynie co możesz jeszcze wiecej zrobić, to położyc wosk, nic wiecej nie jesteś wstanie zrobić ![]() RE: Lakier bezbarwny - pycu - 05-01-2015 23:36:33 A jeśli wyczyszczę lakier benzyną ekstrakcyjną albo jakimś rozpuszczalnikiem? i zmatowię papierem np 1200? Bo słkadak jest już prawie cały poskładany i nie wiem czy jest sens go rozbierać jeszcze raz pod bezbarwny RE: Lakier bezbarwny - simi81 - 05-01-2015 23:43:22 Jak malowales szprajem, to polozenie jeszcze bezbarwnego w szpraju i tak nic nie da. Zacznie schodzic po czasie tak samo jak bez bezbarwnego. RE: Lakier bezbarwny - nonameuser1 - 06-01-2015 00:36:33 Bezbarwny nie może być kładziony na mocno wyschniętą warstwę lakieru, bo odlezie. Jak maluje się bezbarwnym na metaliki to też w miarę wcześnie na ledwo przyschniętą powierzchnię. RE: Lakier bezbarwny - stqc - 06-01-2015 00:49:52 Najlepiej mokro na mokro ![]() RE: Lakier bezbarwny - PawełBike - 06-01-2015 02:10:14 Sprey zacznie ci się mazać po przemyciu rozpuszczalnikiem. Ogółem jeżeli zdarłeś lakier do 0, dobrze odtłusciłeś powierzchnie i przetarłeś jeszcze podkład, nie powinien odpadać. Mam pare rowerów malowanych spreyami, niektórymi jeżdże na codzień, i lakier trzyma się dobrze, jedynie w 1 niemieckim składaku po przejechaniu nożem schodzi do metalu, ale to już wina malowania za dzieciaka bez niczego na stary zniszczony lakier. Wiadomo jak będzie walić o co popadnie to będa się robić odpryski, ale już za późno na bezbarwny, najlepiej jakies 15-30 min po bazie go kłaść. A i dobrze jakbyś po malowaniu go odrazu nie składał, daj mu spokojnie wyschnąć z 3/4 dni w ciepłym pomieszczeniu |