![]() |
Dezamet 023 - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Dezamet 023 (/showthread.php?tid=31304) |
Dezamet 023 - rolnik8 - 23-12-2014 15:41:59 Witam, dziś chciałem odpalić mojego Rometa Kadeta, nie chciał odpalić, lecz go odpaliłem, ale dziwnie zaczął chodzić jakby się dusił, zgasł i nie mogę go odpalić. Napiszcie dlaczego tak jest i napiszcie jak zrobić, żeby odpalił i nie gasł. Ostatnio bawiłem się przy światłach. Może to to, ale napiszcie też inne przyczyny. Będę wdzięczny za pomoc. RE: Dezamet 023 - TheNight - 23-12-2014 16:34:46 Mogłeś przestawić zapłon inne powody: zwarcie w instalacji elektrycznej zapchany / niewyregulowany gaźnik świeca na wykończeniu uciekająca kompresja zapchany kranik RE: Dezamet 023 - Bartek - 23-12-2014 20:46:42 A ja się zastanowię ile jeszcze założysz tematów o silniku. Założyłeś jeden o tym, że ma ciężki rozruch a teraz, że masz coś z odpalaniem. Moim zdaniem to się pokrywa. Także zdecyduj który temat leci do kosza. Punktów Ci nie chcę dawać ale jeden na przestrogę dostaniesz byś pamiętam za nim założysz 10 podobnych tematów.. W tej sprawie zgłoś się do mnie na Pw a wszystko Ci wytłumaczę. To tyle i koniec OT inne bolączki czy innego typu zażalenia to zapraszam na PW tam wyjaśnię wszystko RE: Dezamet 023 - Petronas - 23-12-2014 20:48:20 Tak piszesz jakbyś rometów nie znał ![]() RE: Dezamet 023 - Bartek - 23-12-2014 20:50:56 Romet to maszyna wiekowa i niestety ma fochy (czasami gorsze niż kobieta kiedy ma okres ![]() ![]() A co do tego to zalecam Ci zrobić kapitalny remont silnika i wtedy będzie wszystko cacy Dobra koniec OT |