![]() |
Mój własny silnik spalinowy. - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Hydepark (/forumdisplay.php?fid=23) +--- Wątek: Mój własny silnik spalinowy. (/showthread.php?tid=30621) |
Mój własny silnik spalinowy. - marcin194 - 18-11-2014 05:23:22 Jakieś trzy dni temu, pogrążony studencką nudą postanowiłem zaprojektować prosty silnik dwusuwowy. Już w założeniach nie miał to być zwykły dwusuw. Chciałem zaprojektować coś, co w pewien sposób będzie się wyróżniać na tle zwykłych dwusuwów. Tak więc powstał silnik o pojemności 30,8cc o szacunkowym potencjale mocowym do 16KM, kręcący się do 22 000 obr/min. Jest to tak zwany w pełni symetryczny silnik dwusuwowy. Cechuje się on symetrycznym rozkładem zasileń cylindra (symetrycznym rozkładem tych dziurek przez które wpływa paliwo), i przynajmniej dwoma oddzielnymi kanałami wydechowymi ułożonymi w lustrzanym odbiciu względem jednej płaszczyzny symetrii. początki były żmudne i nużące, ot kawałek klocka lekko przypominającego cylinder... ![]() ![]() Drugi klocek przypominający połówkę bloku silnika... ![]() ![]() ![]() ![]() Głowica TZW. modularna. Podzielona na dwie oddzielne części, co zapewnia lesze właściwości chłodzące. Pierwszy render nie kompletnego silnika ![]() Schematycznie narysowane szpilki karterów ![]() Równie schematycznie maźnięte łożysko i simmering ![]() ![]() Druga połówka silnika ![]() ![]() ![]() ![]() Otwory "odchudzające" w jednym z karterów. ![]() Coś czego nie znoszę - czerwony syflikon hyhy (oczywiście w formie żartu). ![]() Wał na jak przystało, na dwóch łożyskach igiełkowych w korbowodzie. Tłoczek i sworzeń. ![]() Obliczone okna zasilające - tzw. płuki - oraz okna wydechowe. ![]() ![]() Kanały wydechowe oraz flansza wydechu. ![]() ![]() Gotowy silnik. ![]() Filmik z wirtualną pracą silnika. https://www.facebook.com/video.php?v=762226780479755&set=vb.100000773212169&type=3 Żeby nie było, nie obeszło się bez problemów... Miałem trochę przerwy od solid worksa... Podczas tworzenia złożenia (Nawet nie czuje, kiedy rymuje :troll ![]() ![]() https://www.facebook.com/video.php?v=761659773869789&set=vb.100000773212169&type=3&permPage=1 Ogólnie rzecz biorąc otrzymałem dziś nieoficjalną zgodę uczelni na finansowanie mojego projektu... W przyszłym tygodniu ruszam z wydrukami 3D z plastiku. W maju mam zaprezentować gotowy silnik zdolny do pracy. Mam nadzieję, że podoba się Wam mój projekt. Osobiście uważam, że mogłem potraktować go nieco ambitniej... RE: Mój własny silnik spalinowy. - nie_mientki - 18-11-2014 09:36:18 A tam ambitniej. Dorobić jakieś głupawe obliczenia i jest temat na inżynierkę. RE: Mój własny silnik spalinowy. - hvil - 18-11-2014 11:25:43 Albo zrobić to porządnie i jest temat na doktoracik i mały biznes ![]() RE: Mój własny silnik spalinowy. - kokosek - 18-11-2014 11:33:07 Jeśli silnik będzie uzyskiwal conajmniej te 10km to będzie ciekawy projekt. Swoją drogą ja bym go widział w roli prądnicy Silnik - napęd prądnicy - prądnica. Małe praktyczne i byle dużo Wat. Co do dofinansowania, jeśli by ci się udało takie zdobyć to jak najbardziej, buduj to tym bardziej ze masz wiedzę i możliwe pieniądze na to. Wysłane z mojego D2303 RE: Mój własny silnik spalinowy. - nie_mientki - 18-11-2014 11:33:21 Na doktoracik to trzeba mieć sporo publikacji w dorobku, a nie rysunki w Solidzie. RE: Mój własny silnik spalinowy. - Damian4570 - 18-11-2014 15:14:30 Widzę konkretne przyłożenie i szukanie nowych rozwiązań, o które w obecnym momencie dosyć ciężko. Może tym silnikiem nie zwojujesz świata, ale sam projekt, stworzenie jego modelu zasługuje na podziw ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Mój własny silnik spalinowy. - RaFicki - 18-11-2014 17:07:55 Bardzo ciekawy projekt ![]() ![]() Trzymam kciuki za powodzenie projektu, w co nawet nie wątpię, bo wiedze to masz dużą z tego co słyszałem i czytałem ![]() ![]() RE: Mój własny silnik spalinowy. - plusminus - 18-11-2014 19:25:27 Skoro pojawiło się u Ciebie zagadnienie usprawnienia silnika dwusuwowego, to spróbowałbym powalczyć również z resztą zagadnień dot. usprawnienia. Mianowicie, mówię tu o dodaniu odpowiednich kanalików smarujących elementy w których występuje tarcie, zasilanych z na przykład dozownika. Temat poruszany już przez kilku konstruktorów, którzy próbowali smarować same miejsce tarcia aniżeli podawać olej razem z benzyną, co obniżyłoby szkodliwość spalin. Jest już także prototyp silnika 2t injection. Silnik taki wykazuje dużo wyższą sprawność aniżeli te zasilane gaźnikiem. Jest także wiele innych ciekawych rozwiązań o których nie chce mi się rozpisywać, a jeśli Ciebie one zaciekawią, sięgniesz do odpowiedniej literatury, bądź porozmawiasz z odpowiednimi ludźmi na temat niektórych rozwiązań. Jeśli uzyskasz dofinansowanie, możesz starać się o wprowadzenie zmian co do usprawnienia silnika dwusuwowego. Wszystko przed Tobą. Życzę powodzenia. ![]() RE: Mój własny silnik spalinowy. - DominiX - 18-11-2014 19:45:27 Bardzo ciekawy projekt ![]() RE: Mój własny silnik spalinowy. - wojtekr35 - 20-11-2014 22:16:57 Jaki zapłon planujesz? Coś gotowego dopasować, czy samemu projektujesz? ![]() RE: Mój własny silnik spalinowy. - stqc - 21-11-2014 21:56:50 Stary jestem pod wrażeniem, normalnie jesteś mistrzem solida ![]() ![]() PS. Filmy mi nie działają :/ Mógłbyś coś z tym zrobić ![]() RE: Mój własny silnik spalinowy. - stqc - 28-11-2014 20:53:55 Można wiedzieć skąd masz SolidWorksa ![]() RE: Mój własny silnik spalinowy. - Conqeror - 28-11-2014 21:27:59 A jakieś uszy mocujące będa ? RE: Mój własny silnik spalinowy. - nie_mientki - 28-11-2014 22:11:12 SW bardziej rozbudowany. SE można mieć za darmo w wersji edukacyjnej. Wszystko do siebie podobne, przynajmniej w podstawowych sprawach. Catia najfajniejsza ![]() |