![]() |
Identyfikacja rowerka dziecięcego - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Identyfikacja rowerów Romet (/forumdisplay.php?fid=211) +--- Wątek: Identyfikacja rowerka dziecięcego (/showthread.php?tid=30023) |
Identyfikacja rowerka dziecięcego - barcelxxl - 18-10-2014 10:58:09 Przypomniałem sobie ostatnio o rowerku który miał mój brat w dzieciństwie. Powiem że nieźle go eksploatowaliśmy w dzieciństwie ![]() Wyciągnąłem go ze stodoły i mam problem z jego identyfikacją. Rowerek ktoś wcześniej pomalował na kolor złoty i pod spodu przebija kolor różowy, więc jest to rowerek dziewczęcy. Po zdrapaniu troszku farby znalazłem napis "YD Made in Czechoslovakia" ale nigdzie nie mogę znaleźć w internecie informacji o nim. Chciałbym go odrestaurować, bo mam małą siostrzyczkę i ucieszyła by się bardzo z takiego rowerka ![]() Myślę że pomożecie z identyfikacją i ewentualnie ze znalezieniem brakujących części do niego ![]() Zdjęcia: ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Identyfikacja rowerka dziecięcego - barcelxxl - 19-10-2014 16:30:11 Dzisiaj poszedłem i zrobiłem zdjęcie numeru seryjnego. Jest dziwny bo dzielony na części. W pierwszej części chyba jest rok produkcji ale nie jestem pewien. ![]() K 90 5281 Dziwny jest dla mnie ten niski numer ramy. RE: Identyfikacja rowerka dziecięcego - Motorowerzystka - 19-10-2014 17:35:27 Trochę poszperałam i to nie YD tylko VD i znaczy to chyba model czyli Velamos Dívčí. A producent to Velamos. Szukałam jakiś informacji ale nic nie znalazłam ![]() ![]() |