![]() |
Moje remonty garażowe - różności... - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Inne jednoślady PRLu (/forumdisplay.php?fid=174) +--- Dział: Inne - Nasze sprzęty (/forumdisplay.php?fid=193) +--- Wątek: Moje remonty garażowe - różności... (/showthread.php?tid=25112) |
Moje remonty garażowe - różności... - And1 - 26-04-2014 16:30:02 Moja historia zbieractwa i remontów różnej maści "pojazdów", rowerów wzięła się od kupna moskwicza na pedały dla mojej córki, jako prezent pod choinkę. Kupiłem bazę i zrobiłem kompleksowy remont. Tak mi się to spodobało że postanowiłem zbierać i remontować co się da. Obecnie mam zakaz od Żony, kupowania czegokolwiek, bo już ma dosyć "złomów" w domu. A o to moja mała kolekcja 1. Moskwicz na pedały - od tego się zaczęło Na zdjęciach nie ma jeszcze listewek, ale już są na pokładzie... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2. Moskwicz na pedały 2 Trafił mi się model całkowicie oryginalny, ze wszystkimi szczegółami (włącznie z działającym klaksonem, z kedrami, szybką i jej mocowaniem). Jeszcze nie wiem co będę z nim robił. Ale raczej zrobię kompleksowy remont jak wyżej. ![]() ![]() 3. Stara PRL'owska hulajnoga A taki śmieć za grosze się trafił, więc ją trochę ogarnąłem, brakuje tylko podstawki pod nogę. ![]() ![]() 4. Stare dziecinne rowerki - wywrotki trójkołowe. Czekają na lepsze czasy. Pytanie do Was, czy może ktoś ma jakieś sprawdzone informacje na ich temat? Rok, nazwa cokolwiek... ![]() 5. Łada na pedały Projekt nad którym obecnie siedzę. Kupiłem w tym celu dwie Łady, aby zrobić jedną w miarę kompletną. Ale żeby było fajnie i niestandardowo to dołożę do niej przyczepkę :-) Będzie to trochę trwało, ale pierwsze kroki już zrobione. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ROWERY Zdjęć nie mam, bo na razie czekają na swoją kolej. A są to m.in. Wigry 2 ; Jubilat 2 ; Romet Wagant ; Sabrina (jakieś holenderskie badziewie ; Stary rosyjski, szukam ID :-) Temat na bieżąco będzie aktualizowany Pozdrawiam RE: Moje remonty garażowe - różności... - Magister - 26-04-2014 16:47:27 Fajna kolekcja, mogę wiedzieć ile Pana te samochodziki kosztowały? RE: Moje remonty garażowe - różności... - Przemi998 - 26-04-2014 16:52:51 Łał niezłe Autka widać że są w dobrych rękach ![]() RE: Moje remonty garażowe - różności... - And1 - 26-04-2014 17:21:47 (26-04-2014 16:47:27)Magister napisał(a): Fajna kolekcja, mogę wiedzieć ile Pana te samochodziki kosztowały? PW (26-04-2014 16:52:51)Przemi998 napisał(a): Łał niezłe Autka widać że są w dobrych rękach A dzięki :-) RE: Moje remonty garażowe - różności... - SaltKiller - 26-04-2014 18:18:02 Jestem w szoku !! Pamiętam że miałem taki samochodzik na pedały, bo dziadek go mi dał i nadal jest na strychu, aż muszę go zobaczyć. Kolekcja bardzo ładnie się prezentuje. A i nie myślcie, że jestem jakimś dwunastolatkiem, ponieważ mam siedemnaście lat ( tak dla pewności to napisałem, bo mi wspomnienia wróciły jak ujrzałem tą boską kolekcję ) RE: Moje remonty garażowe - różności... - And1 - 26-04-2014 19:06:01 (26-04-2014 18:18:02)SaltKiller napisał(a): Jestem w szoku !! Pamiętam że miałem taki samochodzik na pedały, bo dziadek go mi dał i nadal jest na strychu, aż muszę go zobaczyć. Kolekcja bardzo ładnie się prezentuje. A i nie myślcie, że jestem jakimś dwunastolatkiem, ponieważ mam siedemnaście lat ( tak dla pewności to napisałem, bo mi wspomnienia wróciły jak ujrzałem tą boską kolekcję ) Zobacz go koniecznie i jak możesz to prześlij zdjęcia. Szukam jeszcze jednego, ale starszej wersji :-) RE: Moje remonty garażowe - różności... - SaltKiller - 26-04-2014 19:38:41 Już zobaczyłem według tego co patrze to jest łada, ale mam spawaną kierownicę i z tyłu nie mam lamp. Przed chwila byłem w stodole i jej nie zdejmowałem. Poszedłem zobaczyć z ciekawości czym się woziłem ![]() Proszę tu są zdjęcia, wiem ten pojazd został opuszczony i zapuszczony (strasznie dużo pajęczyn ![]() 1. ![]() 2. ![]() 3. ![]() 4. ![]() Pewnie dużo pan nie zobaczy,lecz myślę że trochę pomogłem. Może wstyd te zdjęcia w ogóle pokazywać ![]() RE: Moje remonty garażowe - różności... - Wojtek3362 - 26-04-2014 19:43:24 Oj sam szukam takiego moskowicza, ale te ceny przerażają... Kiedyś moja siostra miała, poszedł na złom. RE: Moje remonty garażowe - różności... - Motorowerzystka - 26-04-2014 19:57:41 Też kiedyś miałam takiego Moskwicza ![]() ![]() RE: Moje remonty garażowe - różności... - Semmao - 26-04-2014 20:22:32 Piękna sprawa! Takie samochodziki to piękna klatka z dzieciństwa. Znam w Elblągu pasjonata podobnych (prawie sąsiad, tata moje dobrego kolegi z lat szkolnych), ma przepiękną kolekcję takich autek na pedały, sam Tworzy też swoje dzieła, polecam artykuł o nim: http://www.portel.pl/artykul.php3?i=72852 Pan Andrzej poniekąd natchnął mnie miłością do starej motoryzacji. ![]() Chętnie bym znalazł takiego dla swojego synka! ![]() Edit: czyżby na sprzedaż był ? : http://olx.pl/oferta/moskwicz-na-pedaly-azak-perfekcyjny-CID88-ID4Hcx9.html#ae8970d4b5 RE: Moje remonty garażowe - różności... - And1 - 26-04-2014 23:15:51 (26-04-2014 19:38:41)SaltKiller napisał(a): Już zobaczyłem według tego co patrze to jest łada, ale mam spawaną kierownicę i z tyłu nie mam lamp. Przed chwila byłem w stodole i jej nie zdejmowałem. Poszedłem zobaczyć z ciekawości czym się woziłem Jaki Pan człowieku!!! :-) Poszło PW (26-04-2014 20:22:32)Semmao napisał(a): Piękna sprawa! Takie samochodziki to piękna klatka z dzieciństwa. Znam w Elblągu pasjonata podobnych (prawie sąsiad, tata moje dobrego kolegi z lat szkolnych), ma przepiękną kolekcję takich autek na pedały, sam Tworzy też swoje dzieła, polecam artykuł o nim: Dzięki za artykuł, super sprawa!! A mój Moskwicz, na olx to bardziej badanie rynku :-) RE: Moje remonty garażowe - różności... - Marwerick - 27-04-2014 01:33:51 no ładne te autka są RE: Moje remonty garażowe - różności... - Semmao - 27-04-2014 02:19:39 (26-04-2014 23:15:51)And1 napisał(a): Dzięki za artykuł, super sprawa!! Nie ma sprawy ![]() Pozdrawiam! ![]() RE: Moje remonty garażowe - różności... - simi81 - 27-04-2014 03:18:26 Też planowałem sobie kupić taki samochodzik do remontu, ale jak zobaczyłem ceny to tylko juz czekam jak mi przypadkowo w ręce wpadnie. Boska kolekcja ![]() RE: Moje remonty garażowe - różności... - And1 - 06-05-2014 14:54:36 Znalazłem chwilę wolnego i wziąłem się za Ładę. Postanowiłem że będę ją szlifował i przez to zaoszczędzę na piaskowaniu (100 PLN). Teraz wiem że to był błąd...: - Zjechane 3 szczotki - Robię to już prawie miesiąc (w wolnych chwilach) - Opiłek metalu wbił mi się w oko (szpital, krople, antybiotyk) - Pył, syf w każdym zakątku mojego ciała nigdy więcej szlifowania!!! Obecnie jest już w podkładzie antykorozyjnym, wygładzam niedoróbki i kładę podkład właściwy. |